To je to što me zanima!

Uhitili šefa velike ukrajinske tvrtke: 'Rusima je dostavio opremu za borbene avione'

Kako tvrdi SBU, oni su uspostavili transnacionalne kanale za ilegalnu opskrbu ruskih vojnih aviona ukrajinskim zrakoplovnim motorima
Vidi originalni članak

Ukrajinske vlasti uhitile su Vjačeslava Boguslajeva, šefa velike ukrajinske kompanije Motor Sich, jednog od najvećih svjetskih proizvođača avionskih motora sa sjedištem u Zaporižji, objavio je Kyiv Independent

Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) je objavila da Boguslajeva sumnjiče za suradnju s Rusijom. Prema priopćenju SBU-a, uhićenje šefa Motor Sicha je dio kriminalističke istrage o ilegalnim aktivnostima Motor Sicha, odnosno opskrbljivanju Rusije opremom za vojne avione.

Uz Boguslajeva, SBU je uhitio i čelnika odsjeka za ekonomske aktivnosti s drugim državama, ali nije objavio njegovo ime. Sumnjiče ih za suradnju s predstavnicima ruske državne obrambene kompanije Rostec, jednog od glavnih proizvođača oružja za rusku vojsku.

Kako tvrdi SBU, oni su uspostavili transnacionalne kanale za ilegalnu opskrbu ruskih vojnih aviona ukrajinskim zrakoplovnim motorima.

Dodaju da je Rusija koristila nabavljenu opremu za proizvodnju i popravke svojih borbenih helikoptera tipa Ka-52, Mi-28 i Mi-8. Takve helikoptere, navodi SBU, Rusija masovno koristi u napadima na Ukrajinu.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 24.10.2022.

    jasno je da je ovo marionetski zločinački režim, upre prstom i može te objesiti..toga nema ni u Sjevernoj Koreji, proglase te špijunom (ruskim) i ode glava. toliko o državi, režimu, demokraciji..e tako je bilo valjda rusima u djielu ukrajine, a tako im je i sada i zato žele to što žele.

  • vilim1234 23.10.2022.

    Zakon linca i divlje mase,i takvu zemlju podrzava EU,to je ta pravna drzava

  • vilim1234 23.10.2022.

    Kad se hoces nekoga rjesiti samo ga optuzis za izdaju,zvuci poznato.

Komentiraj...
Vidi sve komentare