To je to što me zanima!

Kod Dugog otoka našli Talijane koji su lovili ribu: 'Vaffanculo!'

KRIVOLOV: Nakon vezivanja broda kapetan i vlasnik prepraćeni su u postaju na obavijesni razgovor, a ostali članovi posade ostali su na brodu uz nadzor policije
Vidi originalni članak

Vaffanculo, vaffanculo!, vikao je Talijan sa broda kojeg je hrvatska policija u srijedu oko 7.35 sati pronašla u krivolovu u akvatoriju kod Dugog otoka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pokazivao je srednji prst okupljenim novinarima i prolaznicima. Jedan policajac mu je prišao, spustio mu ruku i odvukao ga prema sredini palube.

Vaffanculo je najčešća talijanska psovka, iako je u prijevodu prilično benigna i znači - idi u stražnjicu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Službeno plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar zaustavilo je talijanski ribarski brod zbog ulaska u teritorijalno more Republike Hrvatske.

Brod su najprije uočili oko jednu milju od Dugog otoka. U 08.05 sati započelo je dopraćivanje talijanskog ribarskog broda do luke u Zadru, a uplovili su u 11 sati i 45 minuta.

Nakon vezivanja broda kapetan i vlasnik prepraćeni su u postaju na obavijesni razgovor, a ostali članovi posade ostali su na brodu uz nadzor policije.

Na brodu je bilo ukupno šestero članova posade i kod Dugog otoka su bili u krivolovu na brodu Mario.

Bit će sankcionirani, ali kako? 

- Talijanski ribari su često robusniji nego što su naši, pa kada pređu granicu slučajno ili namjerno znaju imati 'originalne' reakcije. Bit će sankcionirani, no pitanje je koliko jako, to ovisi o zakonu - rekao nam je ugledni hrvatski ribar. Istaknuo je da tako ponašanje nije rijetkost. 

- Nekolegijalni su i u koćarskom ribolovu u međunarodnim vodama. Vole se prijetiti prikazivanjem konopa ribarima koji love uz granicu. Naime, to znači da konop koji je star i koji pluta bace u vodu, pa kada koća pređe preko njega, konop zaglavi motore. Ako se to dogodi gubi se dio ulova i puno vremena dok ronioci skoče u vodu i oslobodi motore - rekao je ribar. Ističe da ima, bez obzira na ovakve ribare, ima i onih koji su dobri i pošteni. 

Idi na 24sata

Komentari 123

  • 05.09.2019.

    Iz ovih par slika se jasno vidi bahatost i nekultura, pa bi im samo zato trebalo objasniti neke stvari, osigurati ima smještaj na 30-60 dana kod nas , a u smještajnim kapacitetima provoditi dnevne aktivnosti na izobrazbi. Naravno, na sudu bi taj smještaj trebalo naplatiti 10-ak tisuća Eura, čisto da razmisle hoće li i ubuduće to raditi.

  • najiram 10 05.09.2019.

    nekak mu čudno stoji srednji prst treba mu ga odrezati da mu ne smeta...

  • Vrac666 05.09.2019.

    Takvu kaznu im oderat da nemaju za ljetovanje niti u Italiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare