To je to što me zanima!

Uhitili ubojice Luke Ritza te pomilovali Anu Magaš

RETROVIZOR 2008: Za kim smo plakali, koga smo tračali, čija su nas krvava ubojstva šokirala, kome smo se divili i kome smo se smijali...
Vidi originalni članak

14. ožujka - UHIĆEN ZAGOREC, A GDJE SU DRAGULJI?
Najodlikovaniji general, osumnjičen za krađu dragulja vrijednih pet milijuna dolara, uhićen je u Beču nakon višemjesečne bitke u kojoj je nastojao dokazati kako je žrtva političkog procesa. Pušten je pa ponovno uhićen.

6. veljače - NA MORU PLANUO TURSKI TERETNJAK
Nedaleko od Rovinja zapalio se turski teretni brod “Und Adriyatik”. Akcija gašenja iz zraka i s mora trajala je danima. Nitko od 30-ak članova posade nije ozlijeđen. Usprkos strahu nije bilo ekološke katastrofe. 

1. lipnja - LUKA RITZ UMRO OD BATINA
Luka Ritz (18), maturant zagrebačke Grafičke škole, preminuo je uslijed puknuća proširene krvne žile - aneurizme u mozgu. Luku je 1. lipnja premlatila skupina mladih nasilnika, koji su nakon nekoliko mjeseci otkriveni, ali se nisu nimalo pokajali.

8. siječnja - UBIO KRISTINU ŠUŠNJARU
Ubijena je 21-godišnja Kristina Šušnjara iz Trilja, čije su truplo pronašli u omiškoj zagori. Policija je otkrila i ubojicu. Bio je to Luka Pezelj, koji je djevojku ubio iz strasti, a osuđen je na 31 godinu zatvora.

14. prosinca - BUSHA NIJE POGODIO CIPELOM
Gnjevni muškarac američkog predsjednika gađao je cipelama na konferenciji za novinare u Bagdadu. Iako je na njega ‘ispalio’ obje cipele broj 45, Busha nije pogodio. Dok ga je gađao, vrijeđao ga je zbog rata.



KRIZNI ŠOK: BURZA NA KOLJENIMA
Nakon bankrota investicijske banke Lehman Brothers postalo je jasno: svijet je u krizi. Dionice na američkim burzama pale su najviše nakon 11. rujna. Nakon što je sustav pukao, zatresao se cijeli svijet. I u Hrvatskoj su cijene rekordno pale. 'Narodna' dionica T-HT-a sa 400-tinjak kuna potonula je na 260. I Sanader je zbrojio račune te shvatio - u banani smo.

18. rujna - DO DIPLOME UZ BRDO EURA
Zagrebačka policija banula je ujutro u 105 stanova sveučilišnih profesora osumnjičenih da su prodavali ispite. “Oni koji nemaju novca moraju učiti”, rekao je jedan. Uhitili su i dr. Dešu Mlikotin Tomić.

27. lipnja - POMILOVANJE ANE MAGAŠ
Oko 7.15 sati Ana Magaš je u vozilu pravosudne policije napustila požešku kaznionicu. U požeškoj je kaznionici, zbog ubojstva muža kuhinjskim nožem, provela tri godine i tri mjeseca.

5. studenog - ZBOG OBAME JE PLAKAO SVIJET
Suze sreće zbog prvog Afroamerikanca u Bijeloj kući tekle su širom svijeta. Već oko 1 sat poslije ponoći, prema našem vremenu, bilo je jasno da ankete nisu promašile i da je tamnoputi Amerikanac lider najmoćnije države svijeta voljom građana.

SKANDALI HRVATSKIH CELEBOVA
SPORTSKI BISERI I DEBAKLI U 2008.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Kardelj 31.12.2008.

    Nekad se pisalo o uspješnim kolektivima, uspješnim radnicima, postojao je Goli otok za ovu bagru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare