To je to što me zanima!

Ročnik HV-a ukrao automobil i bježao, uhvatili su ga u šumi...

Nismo mogli naslutiti da će nestati. To jutro se i mama čula s njim. Zvali smo ga satima, a mobitel mu je bio u vojarni - dramatičan je bio naš razgovor s ročnikovom sestrom
Vidi originalni članak

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova i vojne policije u koordiniranoj au akciji sinoć uhitili vojnika koji je u srijedu u preijepodnevnim satima nestao sa strelišta Hrvatske vojske u Jamadolu kod Karlovca.

Riječ je o 27-godišnjem ročniku Hrvatske vojske, pripadniku topničko-raketne pukovnije u Bjelovaru, piše Jutarnji List. Nakon služenja vojnog dragovoljnog roka prijavio se za obuku za profesionalnog vojnika. U srijedu je s ostalim pripadnicima pukovnije iz Jamadola vježbao gađanje iz kalašnjikova. Nakon prvog kruga gađanja, od nadređenih je tražio da ode do aparata za kavu. No, on je uzeo ruksak i pješice, u odori, izašao sa strelišta kroz vrata. Nestanak su primijetili za 20 minuta kad je drugi vojnik primijetio da mu nedostaje ruksak. Potom su otkrili da je nestali vojnik uzeo tuđi ruksak, a svoj ostavio na strelištu i otišao.

Na strelištu je ostavio i borbeni prsluk u kojem je bio mobitel. Sugovornici za Jutarnji List ističu kako je bio izuzetno motiviran za obuku, ali se isticao time što nije bio druželjubiv. Policajci su kontaktirali obitelj i fakultet u Karlovcu koji je pohađao, ali nitko nije imao nikakve korisne informacije. Tek su jučer, kasno poslijepodne locirali bjegunca u automobilu ukradenom u Ozlju. Kod Korenice su blokirali cestu, a vojnik je iskočio iz auta i pobjegao u šumu. Uhvatili su ga u mjestu Mihaljevac i priveli te prevezli u bolnicu u Gospiću zbog rastresenosti.

- Nismo mogli naslutiti da će nestati. To jutro se i mama čula s njim. Zvali smo ga satima, a mobitel mu je bio u vojarni - dramatičan je bio naš razgovor sa sestrom ročnika.

Šomoljanski je iz vojarne u Karlovcu, u kojoj je pohađao obuku za profesionalca, otišao bez svojih stvari. 

- Prošli tjedan krenuo je na obuku u Karlovac. U petak mu je bio rođendan i čuo se sa prijateljima, koje smo kasnije zvali da bi provjerili gdje je. Nikome nije spominjao da planira otići iz vojske - pričala nam je ročnikova sestra.Tvrdi kako su im iz vojske samo rekli da je nakon prve vježbe pucanja u utorak ostavio pušku i nestao.

 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Netkonebitno 25.05.2019.

    Hmm malo je cudno, 4 dobra vojnika unazad godinu dana. Jedan de nakpn straze objesio, jedna vojnikinja u rangu a muskima, dosla tek, orjentacijsko trčanje drugo mjesto, sposobna, svi je hvale, zavrsila u popovaci, poslje svoga rodendana istp, drugi pripadnik iz njene posteojbe, uzoran vojnik, poslje rođendana ista straza, i decko oso na bolovanje jer je skontao da mu se nešto cudno desava u glavi, sada ovaj, motivirab vojnik, nasli ga rastrsenog... Cudno se tu nešto događa

  • potras 25.05.2019.

    Treba vratiti redovni vojni rok od par mjeseci da se mladež malo osamostali ,da jedu tuđu ,a ne maminu kuhinju, da sami slažu krevet, peru čarape ,glancaju obuću .....

  • Timpan 24.05.2019.

    Prema prvim informacijama se da naslutiti da dečko nije u HDZ-u jer se njih ne uhvati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare