To je to što me zanima!

Uhvatili ih kod Slunja: Migranti ukrali autobus i bježali policiji!

Autobus u vlasništvu Autotransporta Karlovac dvojica migranata ukrali su u noći na utorak na području Cetingrada te njime bježali policiji sve do Slunja. Tu su krenuli bježati pješice, ali nisu daleko stigli
Vidi originalni članak

Noćas u ranim jutarnjim satima utorka dvojica migranta iz Sirije su sa parkirališta u Pašinom Potoku na području Cetingrada ukrali autobus u vlasništvu Autotransporta Karlovac te se njime uputili prema Slunju. Policija ih je oko 3.35 sati pokušala zaustaviti u Kremenu kod Slunja no nisu htjeli stati, već su autobusom bježali policiji narednih desetak kilometara. 

- Kako se autobus nije zaustavio, policijski su ga službenici pokušali zaustaviti u pokretu i to uz isključene zvučne u svjetlosne signale - izvijestila je PU karlovačka.

Nakon što se policijskoj potjeri pridružio veći broj policijskih vozila lopovi su se u Nikšiću kod Slunja na D1 napokon zaustavili, iskočili van i pokušali pobjeći. U pokušaju bijega odmah su ih spriječili policajci koji su uhvatili i uhitili, a za to vrijeme je autobus ostavljen na cesti krenuo unatrag i udario u policijska vozila. 

- Tom prilikom autobus je udario u službeno  vozilo koje je lančanom reakcijom udarilo u drugo službeno vozilo. Policijski službenici su vrlo brzo uhvatili osobe koje su pobjegle iz autobusa i utvrdili da se radi o dvojici ilegalnih migranata, državljanima Sirije. U događaju, osim nastale materijalne štete, nema ozlijeđenih - rekli su u policiji, dodajući da se nad dvojicom Sirijaca provodi kriminalistička istraga u PP Slunj zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Krađu autobusa potvrdio nam je Ivan Benić, voditelj prometa u Autotransportu Karlovac, koji nam je rekao da je u njihov autobus, koji inače prometuje na relaciji Cetingrad-Vojnić-Karlovac, provaljeno i ukraden je s parkirališta te da im je vraćen nakon što su počinitelji uhvaćeni, no s oštećenjima koja su nastala u sudaru s policijskim vozilima.

Idi na 24sata

Komentari 163

  • ri_ko_k_sni_123 25.09.2018.

    Koja je logika ukrasti valjda najvece prijevozno sredstvo koje su mogli naci i s njim bjezati? Izgleda da ove osim sklonosti kriminalu krasi i poprilicna inteligencija

  • 25.09.2018.

    Ovoj dvojici odmah dati azil. Kako su uspješni zaposliti ih na čuvanju granice. Ako ništa bilo bi manje uništenih vozila "sigurnost i povjerenje". Kad će ta žica???

  • shinkec 25.09.2018.

    Pišonja i Žuga iliti Ahmed i Mehmed

Komentiraj...
Vidi sve komentare