To je to što me zanima!

Uhvatili su najdužu anakondu na svijetu? To je za njih čast

Ekvador: Pleme Waorani lovi zmije i pušta ih. To je za njih čin hrabrosti. Anakonde, su najopasnije životinje Amazone. Pripadnici plemena Waorani vjeruju kako ima one daju duhovnu snagu.
Vidi originalni članak

Zmiju dugu preko 5,1 metara predstavili su u novom dokumentarnom filmu BBC-a. Gordon Buchanan voditelj je emisije koja počinje u nedjelju. On je putovao Ekvadorom i džuglom Amazone. Pleme Waorani koje živi u Ekvadoru pokazalo mu je kako se hvataju anakonde. Za pripadniek tog plemena je hvatanje i puštanje zmije čin hrabrosti, piše Daily Mail. Anakonde, su najopasnije životinje Amazaone i dokazano je da mogu ubiti i pojesti i čovjeka. Pripadnici plemena Waorani vjeruju kako ima one daju duhovnu snagu. 

Pleme je naučilo živjeti i s drugim opasnim životinjama poput jaguara. U emisiji su Buchanan naučili kako da se sprijatelji s tapirima, papigama i majmunima. Vjeruje se da zmija koju su uhvatili spada u rekordne primjerke. Pleme hvata zmije i uzorke daje znanstvenicima. Nadaju se da će će dokazati da ekspoatacija nafte zagađuje njihove izvore vode kao i da je štetna za životinje. 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • moderatoristine 21.03.2016.

    To je kopirano i prevedeno preko googla i neuspjesan pokusaj ispravaka prijevoda googla ...

  • misterfly23 20.03.2016.

    dobri su vam ovakvi clanci...jbt djeca u osnovnoj skoli bi napisala sa manje gresaka

  • 20.03.2016.

    tkz.novokomponovane diplome

Komentiraj...
Vidi sve komentare