To je to što me zanima!

Uhvatili su ženku risa koja je mjesec dana lutala Ljubljanom

Odbjegla ženka doslovno je prošla avanturu života. Viđali su je na različitim mjestima na širem području Ljubljane, pratili, vrebali, ali uvijek je bila korak ispred
Vidi originalni članak

Iz nastambe slovenskog Zoološkog vrta u Ljubljani ženka risa je pobjegla nakon što se na ogradu urušio led. Našli su je u subotu nakon točno 33 dana lude potrage. Naime, iz ZOO-a su rekli kako su doslovno našli iglu u plastu sijena. 

Odbjegla ženka doslovno je prošla avanturu života. Viđali su je na različitim mjestima na širem području Ljubljane, pratili, vrebali, ali uvijek je bila korak ispred. Uspavali su je i uhvatili te vratili kući, u nastambu. S veseljem ju je dočekao mužjak koji je u skitnji bio samo nekoliko dana. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Prva Proleterska 11.03.2014.

    Zašto morate svaku vijest napraviti malo nerealnom i dodati neistine , koji od nikoga niste mogli ćuti.. Pa tu vam je bilo na 120km od ZG a vi pišete nebuloze , ko da se je to dogodilo u Južnoj Ameriki i Patagoniji. Nigdje nije Risa izašla van podrućja šume koji omeđuje cesta oko brda , gdje se nalazi i ZOO . Nigdje drugdje ju nisu viđali nego na brdu , koji koji zadire u sam centar grada i zove se Tivoli. Uhvaćena je 700m od Hale Tivoli , na vrh toga brda i 1km zraćne linije od ZOO-a. Najveći fazon toga Zooa se je desio , kad je noćni ćuvar primjetio medvjeda na vanjskoj strani ulaza za posjetitelje. Digao sve na noge , da je utekao jedan od medvjeda i strućne ekipe za vatanje su se dale u lov za bjeguncem . A medvjed ko da je u zemlju propa. Kad su ga izgubili , došli su pogledati , gdje i kroz koju rupu je pobjegao, kad ono svi medvjedi na broju . Na vrata je sam od sebe došao divlji medvjed. A i puno šofera na AC koja vodi na 1km od Zooja su mogli imati dva dana osjećaj , da su na safariju, kad je kidnula gazela i šetala uz AC.

  • Obrtnik3012 10.03.2014.

    U divljini teško da bi opstala. Sreća da postoje ljudi koji vode brigu i računa o tim i takvim divnim životinjama. Potencijalno opasne nisu zvijeri iz životinjskog svijeta...

  • Sthanga Železni 09.03.2014.

    Da je pravice divlje životinje bi trebalo vratit u njihova prirodna staništa pa kome pravo kome krivo aj bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare