To je to što me zanima!

Zmajlović demantirao: Ostaje naknada od pola kune za boce

Ozbiljno ćemo razmotriti prijedlog i uzeti u obzir potrebe građana. To je izvor prihoda pojedinih građana, rekao je ministar. Pravilnik je u raspravi 30 dana
Vidi originalni članak

Povratna naknada za plastičnu ambalažu ostaje 50 lipa, rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović komentirajući raspravu o Pravilniku o ambalažnom otpadu. 

- Pravilnik o ambalažnom otpadu je u javnoj raspravi 30 dana. Jedan od prijedloga je da se za ambalažu u kojoj se nalaze mlijeko i mliječni proizvodi, a to je prijedlog radne skupine i mljekarske industrije, ukinu te naknade kako bi se smanjio pritisak na industriju. Ne slažem se u potpunosti - rekao je ministar.

- Ozbiljno ćemo razmotriti prijedlog i uzeti u obzir potrebe građana. To je izvor prihoda pojedinih građana, a s druge strane - tu su i okolišni zahtjevi te želimo da što veći dio te amablaže završi u reciklaži. Povratna naknada ostaje 50 lipa - rekao je i dodao kako za raspravu ostaje da se ona ukine za ambalažu mlijeka i mliječnih proizvoda.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • jedan čitatelj 23.04.2015.

    IDEM ULICOM NEKI DAN I VIDIM BAKICU SKUPLJA BOCA IZ SMEĆA IH VADI.dAM JOJ 10 KUNA ONA SE NASMJEŠI KAO DA JE DOBILA NA LOTU.REČE HVALA TI SINE,JA OVE BOCE SKUPIM I KUPIM SI MLIJEKO BRAŠNO.UKINETE IM TO JADNOJ SIROTINJI ,ŠTO ĆE ONDA ????

  • MAX 2010 22.04.2015.

    ukidanje = tisuče u pučkoj kuhinji -vise..............

  • xnet0822 22.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare