To je to što me zanima!

Ukidaju zabrane: Hrvati će moći raditi u skoro cijeloj EU

Nadam se da će većina zemalja koje su uvele zabranu zapošljavanja to ukinuti - rekao je ministar Mrsić, dodavši da je u razgovorima bilo pozitivno raspoloženje
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izrazio je nadu da će većina članica EU-a koje su, nakon ulaska Hrvatske, privremeno uvele zabranu zapošljavanja hrvatskih radnika, uskoro promijeniti svoju odluku. 

O tome je niz bilateralnih razgovora s kolegama Mrsić imao u Bruxellesu gdje je sudjelovao na sastanku Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja.

- Nadam se da će većina zemalja koje su uvele zabranu zapošljavanja to ukinuti - rekao je ministar Mrsić, dodavši da je u svim razgovorima bilo pozitivno raspoloženje u tom pravcu.

Neslužbeno se navodi da bi zabrana mogla ostati na snazi još u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Austriji.

- Uvijek ostaje dio zemalja koje više iz političkih razloga, a ne zbog situacije na svom tržištu rada zadržavaju zabranu - rekao je Mrsić i precizirao da ćemo konačne informacije imati u svibnju i lipnju. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Fighter for Justice 10.03.2015.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • MarioMarca 10.03.2015.

    A napokon ja sam vec vani ali YUHUUUUUU

  • Ana Vlainić 10.03.2015.

    Kaže juče Mrsić-statističari rade ankete prema shemi staroj 50 godina i da mladi uopće ne idu van Hrvatske raditi...Eto -on pametan ,a mi svi drugi mislimo da su Munchen,Frankfurt,Rostock i Berlin u Njemačkoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare