To je to što me zanima!

Ukinite opći uspjeh, smanjite djeci taj grozni stres zbog petica

To što smo pola osnovnoškolskog obrazovanja pretvorili u sezonu lova na petice je tragično. No to što se ne čini ništa ili malo da bi se to promijenilo, e to je kriminalno. I koliko dugo ćemo čekati na neko novo rješenje?
Vidi originalni članak

Sve se manje-više zna o poplavi superodlikaša u osnovnim školama. I o rješenjima se raspravlja već godinama, no nikad se zapravo nije sustavno pristupilo rješavanju tog problema. Jačanje institucije prijamnog, odnosno razradbenog ispita u srednjim školama, uglavnom gimnazijama, koje zaista ne mogu upisati sve učenike koji su im se javili, tek je gašenje požara.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 29.03.2022.

    Potpuno se slažem sa gđom. Dasović. Općepoznata je činjenica da mnogi osnovnoškolci u višim razredima završavaju razrede baš sa svim peticama. Pa svakome je jasno da dijete ne može imati baš sve petice. Ako i je dijete nadareno, odnosno uči za dobar uspjeh, ne mora biti nadareno u tjelesnoj, glazbenoj, likovnoj kulturi. No svejedno se daju petice zbog upisivanja u srednje škole, najčešće Gimnaziju. Petice često nisu mjerilo znanja, već poklanjanje ocjena. Pitam se kako je to regulirano u drugim državama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare