To je to što me zanima!

Ukinuli presudu: Bivšem šefu Ine opet će suditi za mobing

U nastavku postupka prvostupanjski sud ponovno će razmotriti postoje li u novom zakonu kaznena djela za koja se terete optuženici, a potom ponovno donijeti presudu
Vidi originalni članak

Županijski sud u Vukovaru ukinuo je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Uprave Ine Zoltanu Sandoru Aldottu i operativnom direktoru Korporativnih poslova Tomislavu Thuru te vratio predmet Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na ponovno suđenje pred drugim sucem.

Protiv njih dvojice postupak je pokrenula nekadašnja glasnogovornica Ine Žana Goić Petričević nakon što je dobila otkaz, koji je smatrala nezakonitim. Nakon što je tužiteljstvo odbacilo njezinu kaznenu prijavu, sama je preuzela kazneni progon dvojice čelnika Ine.

Sudac Marijan Bertalanić oba puta oslobodio ih je zaključivši da u Kaznenom zakonu nema kaznenoga djela koje se Aldottu stavlja na teret. Naime, riječ je o obliku zloporabe položaja i ovlasti, koje više ne postoji u novome Kaznenome zakonu koji je na snazi od 2013. godine.  

Drugostupanjski sud u svojem je rješenju, prihvaćajući žalbu oštećenice, konstatirao da prvostupanjski sud nije u potpunosti interpretirao njihove naputke te je ignorirao odluke Vrhovnog suda RH iz kojih proizlazi da kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz starijeg zakona ima svoj pravni kontinuitet i u novome Kaznenom zakonu.

U nastavku postupka prvostupanjski sud ponovno će razmotriti postoje li u novom zakonu kaznena djela za koja se terete optuženici, a potom ponovno donijeti presudu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bajica1009 28.03.2019.

    Kako je to samo lijepo sročio Šeks i njegovi puleni nije kriv ponovi suđenje i tako od mila do nedraga. SRAMOTA.

  • 28.03.2019.

    Mnogi na polozajima zloupotrebljavaju polozaj ,a jedino ucinkovito sredstvo protiv takvih je SILA.

  • tomi_ffm 28.03.2019.

    Močvara ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare