To je to što me zanima!

Uklonili ogradu iz parka Savici: Prosvjednici će 'ostati budni'

Građani su se, podsjećamo, usprotivili gradnji sportsko-rekreacijskog parka te su danima i noćima dežurali kako bi spriječili početak 'betonizacije parka'...
Vidi originalni članak

Prva runda je dobivena. Nadamo se da ovo nije samo predizborno micanje, rekla nam je Nevenka Trumbetaš-Bakić iz Inicijative 'Čuvamo naš park!'

U subotu oko 8 sati maknuta je ograda koja je u parku na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici stajala od početka radova prije dva mjeseca. Građani su se, podsjećamo, usprotivili gradnji sportsko-rekreacijskog parka te su danima i noćima dežurali kako bi spriječili početak 'betonizacije parka'.

- Očekujemo da se sad makne i tabla s nacrtom te da se novci predviđeni za gradnju parka ulože u nešto što bi nam bilo potrebnije u kvartu, primjerice uklanjanje azbesta sa krova osnovne škole - objasnila je Trumbetaš-Bakić. 

Prosvjednici su se, nakon uklanjanja ograde, maknuli iz parka.

- Dežurstva smo prekinuli, ali ostajemo budni dok se svi naši zahtjevi ne ispune - zaključuje Nevenka. Ponavlja kako su zahtjevi inicijative javna rasprava o uređenju parka te transparentan javni natječaj.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • krao_sam_1 28.05.2017.

    Puna podrška betonizaciji ali ovoj bezglavoj. Sve u betonu zato što smo došli iz selendre u Zagreb i volimo da je tvrdo.

  • tko nije lud nije normalan 28.05.2017.

    Ima Bandić ekipu koja mora uvijek imati posla od grada koji naplate barem 3 puta skuplje od realnoga,a onda Bandić u kampanjama"ne treba niti lipe potrošiti".Ista će shema biti i ako Anka dobije to je ustaljeni recept,jer "nema se vremena čekati" ,a što košta neka košta,dal je kvadrat 700 ili 1700e pa koga briga za to

  • dipsy2010 27.05.2017.

    Ne mogu vjerovati da novinari nisu još otkrili park za pse koji se uređuje samo 100 metara dalje od ovog na Savici ... samo treba preći cestu i iza Bandićevih vrtova .... oaza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare