Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Uklonili ogradu iz parka Savici: Prosvjednici će 'ostati budni'

Građani su se, podsjećamo, usprotivili gradnji sportsko-rekreacijskog parka te su danima i noćima dežurali kako bi spriječili početak 'betonizacije parka'...

Foto: Facebook/Nena Bakić
34 komentara

Prva runda je dobivena. Nadamo se da ovo nije samo predizborno micanje, rekla nam je Nevenka Trumbetaš-Bakić iz Inicijative 'Čuvamo naš park!'

U subotu oko 8 sati maknuta je ograda koja je u parku na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici stajala od početka radova prije dva mjeseca. Građani su se, podsjećamo, usprotivili gradnji sportsko-rekreacijskog parka te su danima i noćima dežurali kako bi spriječili početak 'betonizacije parka'.

- Očekujemo da se sad makne i tabla s nacrtom te da se novci predviđeni za gradnju parka ulože u nešto što bi nam bilo potrebnije u kvartu, primjerice uklanjanje azbesta sa krova osnovne škole - objasnila je Trumbetaš-Bakić. 

Prosvjednici su se, nakon uklanjanja ograde, maknuli iz parka.

- Dežurstva smo prekinuli, ali ostajemo budni dok se svi naši zahtjevi ne ispune - zaključuje Nevenka. Ponavlja kako su zahtjevi inicijative javna rasprava o uređenju parka te transparentan javni natječaj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message