To je to što me zanima!

Duvnjak: Ako je ugovor štetan, netko mora za to odgovarati

Vedran Duvnjak iz Hrvatskog fonda za privatizaciju izjavio je kako su odbili Orcov program restrukturiranja jer je "nerealan i smanjuje temeljni kapital društva"
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak je u Dnevniku HTV-a u srijedu izjavio kako će Orco grupi ponuditi osnivanje neovisnog stručnog tima u slučaju Sunčanog Hvara. U slučaju da se takvo što ne ostvari pokrenut će postupak arbitraže. Podsjetio je kako je HFP svojedobno raskinuo ugovor s Orcom i samim tim ponudio osnivanje neovisnog stručnog tima, s obzirom da postoje prijepori između Orco grupe i države. Istaknuo je kako država i HFP pokušavaju učiniti sve kako bi spasili Sunčani Hvar. Rekao je kako su odbili Orcov program restrukturiranja jer je 'nerealan i smanjuje temeljni kapital društva'. Što se tiče isplate plaća radnicima Duvnjak je rekao da je HFP već intervenirao po tom pitanju. 

- Radnici su zadnji koji su krivi za situaciju u Sunčanom Hvaru, kriv je isključivo management - rekao je Duvnjak.

U slučaju da istraga utvrdi da je i ugovor o javno-privatnom partnerstvu štetan Duvnjak je potvrdio da se taj ugovor može poništiti i država može ponovno doći u posjed većinskog paketa dionica. Dodao je da u tom slučaju odgovornost trebaju snositi oni koji su takav ugovor i sklopili 2005. godine. 

O zbivanjima u Sunčanom Hvaru i privođenju njihova šefa Jeana-Francoisa Otta oglasila se i sama Orco grupa. U svom priopćenju ističu kako Ott nije uhićen i osumnjičen već da ga je policija pozvala samo kao svjedoka. Dogovorio se s policijom da će opet razgovarati s njima 18. siječnja kada ponovno dođe u Zagreb. U priopćenju su naveli kako su mediji prenijeli informaciju o uhićenju Otta samo kako bi ocrnili njegovo ime i ime Orco grupe. Naglasili su kako je Ott inače cijenjeni biznismen iz Francuske.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • koza 10.01.2011.

    Ne mogu vjerovati da je to bio štetan ugovor??? HT-u je prodana podzemna instalacija,Mađari su u INA-i dobili sva nalazišta i sav plin i naftu u njima...... Pa kod nas osoba koja sklopi ugovor ili koja "lobira " za ugovor uglavnom postaje direktor u firmi koja se prodaje;mudri gosp. Mudrinić,gosp.Božo Prka...Zanima me i kako je cijela duhanska industrija prešla u privatne ruke i koliko država gubi prihoda u svakoj od privatizacija.Skoro sve šta je valjalo je prodano,ostale su vode,šume,struja,a ako ito prodaju mi smo siromašniji od nekog afričkog plemena... Doduše ostale su i neke firme koje posluju sa gubitcima,e pa njih je trebalo prodati ili ako ima nesposobnu upravu,dovesti stručne ljude da razvijaju posao,a ne podobne i stručne ljude za pljačku..... Hrvatska brodogradilišta ne rade,a mi nemamo ribarsku flotu,a mi nemamo niti jedan kruzer,treba smisliti plan i pokrenuti ovu državu, onima koji su sklapali ili sklapaju štetne poslove oduzeti sve i od toga početi novu proizvodnju.... Živija pošteni rad...

  • drug Tito_1 06.01.2011.

    netko, institucije, onaj ovak a tko? primate plaču a nitko ne govori konkretno!!!

  • bijesni 06.01.2011.

    dam se rezati u komade ako pod tom famoznom orcom nema ljudi koji su glavni akteri a sa prebivalištem i stalnim boravkom u hrvatskoj naših famoznih političara koji kriju noge,,,kao i zmija:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare