To je to što me zanima!

Ukrajina odgovorila Milanoviću nakon izjave da Krim nikad neće biti Ukrajina: 'Neprihvatljivo!'

Milanović je u ponedjeljak poručio da je "posve jasno da Krim više nikada neće biti Ukrajina", aludirajući da je međunarodna zajednica već napravila takav presedan s Kosovom
Vidi originalni članak

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova kritiziralo je u utorak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zbog izjave da se Krim nikada neće vratiti pod ukrajinsku kontrolu, nazvavši njegov komentar "neprihvatljivim".

Milanović je u ponedjeljak poručio da je "posve jasno da Krim više nikada neće biti Ukrajina", aludirajući da je međunarodna zajednica već napravila takav presedan s Kosovom. Podsjetimo, Rusija je zauzela Krim 2014. godine.

POGLEDAJTE ŠTO PIŠU Milanović rekao da su Hrvatska i međunarodna zajednica otele Kosovo. Vučićevi mediji slave

- Pitam se bi li Zoran Milanović mogao postati predsjednik svoje zemlje s takvom retorikom devedesetih godina dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost? Bi li njegovi glasači pristali zatvoriti oči pred okupacijom dijela svoje zemlje? Sumnjam - napisao je na Facebooku glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko.

Nikolenko je u svom postu podsjetio da je "Hrvatska zbog vanjske agresije mogla izgubiti trećinu svojeg teritorija".

- Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi Hrvati su uspjeli zaštititi neovisnost svoje države - istaknuo je.

UDARA PO SVEMU Milanović: Kosovo je oduzeto Srbiji, anektirali smo ga mi i međunarodna zajednica

- Smatramo neprihvatljivim izjave hrvatskog predsjednika koji zapravo dovodi u sumnju teritorijalni integritet Ukrajine - dodao je.

- Umjesto toga, visoko cijenimo i zahvaljujemo hrvatskoj vladi i hrvatskom narodu na nepokolebljivoj potpori Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 202

  • 01.02.2023.

    Milanović jedini od nas kuži politiku i te njihove igre i zna kaj priča pa normalno da krim višenebu dio ukrajine svi su znali da rusi idu po krim 10 god prije i kaj sad radili su si ustupke a sad kad je rat kaj sad

  • sinisabudimir 01.02.2023.

    Neprihvatljivo ali istinito !

  • Vita K 01.02.2023.

    Крым это Украина !

Komentiraj...
Vidi sve komentare