To je to što me zanima!

Ukrajina pozvala mađarskog veleposlanika: 'Orbanove izjave su apsolutno neprihvatljive'

Mađarska je više puta kritizirala sankcije Europske unije Rusiji i govorila da one nisu uspjele značajnije oslabiti Moskvu, ali da riskiraju uništavanje europskog gospodarstva
Vidi originalni članak

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pozvat će na konzultacije mađarskog veleposlanika zbog "apsolutno neprihvatljivih" izjava mađarskog premijera Viktora Orbana o Ukrajini, objavio je Kijev u petak. Ta najava pokazatelj je novog pogoršanja odnosa dva susjeda.

Mađarska je više puta kritizirala sankcije Europske unije Rusiji i govorila da one nisu uspjele značajnije oslabiti Moskvu, ali da riskiraju uništavanje europskog gospodarstva.

VELIKA ANALIZA Koji je najbolji tenk na svijetu? Njemački Leopard ratovat će u Ukrajini protiv ruskog T-90M

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko napisao je na Facebooku da je Orban novinarima rekao da je Ukrajina ničija zemlja i usporedio je s Afganistanom.

"Takve izjave potpuno su neprihvatljive. Budimpešta nastavlja ići namjernim smjerom uništavanja mađarsko-ukrajinskih odnosa", rekao je glasnogovornik.

"Mađarski veleposlanik bit će pozvan u ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova na iskreni razgovor. Zadržavamo pravo da poduzmemo druge mjere kao odgovor", dodao je.

IZAZVALO JAVNU OSUDU Vladajuća stranka u Ukrajini izbacila svog zastupnika: Za vrijeme rata otišao na Tajland

Orban je ranije u petak rekao da će Mađarska staviti veto na sve sankcije EU-a protiv Rusije koje utječu na nuklearnu energiju.

U Mađarskoj se nalazi nuklearna elektrana koju je izgradila Rusija. Planira se njeno širenje.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ravno1 28.01.2023.

    Mađarski predsjednik Viktor Orban se i dalje drži one stare, dobre, provjerene i korisne metode rada: "Mađarska je na strani Mađarske". To je izjavio odman pri početku rata, kada se u EU raspravljalo o sankcijama Rusiji, zabrani uvoza energenata iz Rusije, a komičar ga je pitao: "Viktore, na čijoj si ti strani"?

  • vilim1234 28.01.2023.

    pa neka ga Zelenski smijeni ,on ima tu moc i ovlast a i onako on postavlja premijere i predsjednike sirom svijeta

  • Aron333 28.01.2023.

    Sankcije protiv Rusije su toliko "efikasne" kao i cjepivo protiv kovida

Komentiraj...
Vidi sve komentare