To je to što me zanima!

Ukrajina: Vratili dio teritorija na jugu, na istoku žestoke borbe

Ukrajinska vojska je 24. kolovoza izvijestila je o oslobađanju sela Robotine, koje se smatra dijelom najutvrđenijeg ruskog obrambenog zida
Vidi originalni članak

Ukrajinska vojska rekla je u nedjelju da je zauzela dodatnih 1.5 kvadratnih kilometara oko nedavno oslobođenog sela Robotine na jugu zemlje.

- Rusi se drže svakog metra ukrajinske zemlje. Međutim, ukrajinske vojne snage pokušavaju što je više moguće otežati nabavku ruskoj vojsci, a u nekim područjima to je bilo uspješno- rekao je u nedjelju Aleksandar Štupun, vojni glasnogovornik prvih crta bojišnice.

KOLUMNA BIVŠEG VELEPOSLANIKA Trump izjednačen ili vodi Bidena dok Kinezi najavljuju Tajvanu 'oluju smrtonosnih posljedica' za Tajvan

U međuvremenu, na istoku Ukrajine, ruska vojska napreduje u svojim napadima. Blizu Marinke u regiji Donjeck, ukrajinski vojnici odbili su oko 15 neprijateljskih napada, prema riječima Štupuna.

U regiji Harkiv, Rusi nisu uspjeli u napredovanju blizu sela Berestove, prema riječima ukrajinskih vlasti. Prema ukrajinskom Glavnom stožeru, u posljednja 24 sata odvilo se više od 30 bitaka.

IZ MINUTE U MINUTU SAD impresioniran ukrajinskom protuofenzivom; Kijev: Rusija u ratu ostala bez 268.630 vojnika

Ukrajina se brani od ruske invazije duže od godinu i pol uz vojnu pomoć Zapada.

24. kolovoza ukrajinska vojska izvijestila je o oslobađanju sela Robotine, koje se smatra dijelom najutvrđenijeg ruskog obrambenog zida.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mučki_provokator 18.09.2023.

    Oslobodili 1.5km2...od početka ofenzive do danas oslobodili 240 km2, a putin im okupiro preko 75000 km2. Znači još ćemo 12,5 godina pratiti rat na ovom portalu. Naravno ak Ukrajinci negdi ne zapnu. Glavno da mi navijamo na najjače.

  • pomoćnica_kršćana 11.09.2023.

    Kod zelenskog napreduju samo proizvođači pogrebne opreme.

  • boroxx 11.09.2023.

    Za Rusiju bi sad bilo najbolje da neko makne ekipu iz Kremlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare