To je to što me zanima!

Ukrajinci: U novoj grobnici blizu Buče otkriveno je sedam tijela

Nakon odlaska ruskih vojnika iz kijevske regije, gdje su otkrivena tijela više stotina ukrajinskih civila, Buča je postala simbol ruskih ratnih zločina
Vidi originalni članak

Sedam tijela pronađeno je u ponedjeljak u novoj grobnici blizu Buče, gdje su, nakon povlačenja ruske vojske iz Kijeva krajem ožujka, otkriveni leševi brojnih civila, objavila je kijevska policija.

"Rusi su ovdje mučili sedmero civila, a zatim su ih kukavički pogubili metkom u glavu", napisao je šef kijevske policije Andrij Nebitov na Facebooku, dodavši da je "nekoliko žrtava imalo svezane ruke i vezana koljena".

SVE IM JE UNIŠTENO 'Rusi su nam prvi dom razorili 2014. Odselili smo u drugi grad. Sad su nam srušili i drugu kuću'

"Ova grobnica otkrivena je danas na mjestu na kojemu su bili stacionirani ruski vojnici, blizu sela Mirotske", 10 km sjeverozapadno od Buče i 35 km od Kijeva, dodao je Nebitov, kazavši i da se "sada radi na identificiranju žrtava".

Nakon odlaska ruskih vojnika iz kijevske regije, gdje su otkrivena tijela više stotina ukrajinskih civila, Buča je postala simbol ruskih ratnih zločina.

IZ MINUTE U MINUTU Rusi: Uništili smo oružje i vojnu opremu koja je stigla iz SAD-a i Europe. Zelenski: Ovo je teror!

Moskva je u više navrata odbacila ove optužbe, kazavši da je riječ o "falsificiranju" informacija te tvrdeći da su zločine organizirali Ukrajinci uz potporu zapada.

Kijevska policija je podsjetila da su krajem travnja u jami u selu Mirotska otkrivena izmrcvarena tijela trojice strijeljanih muškaraca s povezom na očima.

MLADA SLIKARICA Ukrajinska umjetnica slika za silovane žene: 'Vaša krv je naše cvijeće, umrijet ćete, čudovišta'

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Aron333 13.06.2022.

    Što su dobrovoljci radili u Ukrajini prije 6 godina!?

  • Habsburška Nizozemska 13.06.2022.

    Jesu to Ukiji koje su ubili Rusi ili Rusi koje su ubili Ukiji?

  • Botovajebach 13.06.2022.

    I ko kontrolila to, pa mogu reci da su nasli 2 miliona ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare