To je to što me zanima!

Ukrajinci: Uprava nuklearke u Zaporožju sad radi na nišanu

Dok Rusi tvrde da su reagirali zbog "napada ukrajinske diverzantske skupine", svijet se zgraža zbog raketiranja najveće nuklearne elektrane u Europi. Ona nastavlja s radom nakon požara
Vidi originalni članak

Eksplozija reaktora, koja bi mogla biti 10 puta jača od černobilske katastrofe, ipak se nije dogodila u petak u požaru najveće europske nuklearne elektrane u Zaporožju nakon granatiranja ruske vojske. Srećom.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) objavila je da su reaktori sigurni i da nema povećanja radijacije u tom dijelu Ukrajine, no kažu da je bez presedana držati nuklearnu elektranu aktivnom dok u blizini bjesne vojne operacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Zelenski o 'novom Černobilu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rusi su, unatoč višednevnim prosvjedima i blokadama Ukrajinaca, preuzeli elektranu, a ukrajinski nuklearni operater priopćio je da "uprava elektrane sad radi na nišanu". Rusko ministarstvo obrane odbacilo je te optužbe.

- Preuzeli smo u ponedjeljak kontrolu nad postrojenjem i teritorijem uz nuklearnu elektranu, ali u petak rano ujutro napala nas je ukrajinska diverzantska skupina - tvrdi glasnovogornik ruskog ministarstva.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veleposlanstvo SAD-a u Kijevu nedvosmisleno je osudilo ruski napad na nuklearnu elektranu u Zaporožju.

"Ratni je zločin napasti nuklearnu elektranu. Putinovo granatiranje najveće europske nuklearne elektrane vodi njegovo kraljevstvo terora na novu razinu", napisali su na Twitteru.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruski tenkovi ciljano granatirali blokove reaktora,  optuživši Moskvu da provodi "nuklearni teror" i da želi "ponoviti" katastrofu u Černobilu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jabuka5 04.03.2022.

    a bi li ukrajina napala sama sebe , sve zna Bog , samo gledaj šta se dešava , vjerujem ubrzo

  • 04.03.2022.

    Miniraš i digneš u zrak. U samoobrani je sve dozvoljeno, a bitno je samo da vjetar puše prema Moskvi. Par milijuna ozračenih Rusa će biti dovoljna pouka čovječanstvu da prema diktatorima nema milosti. Kad već NATO filozofira, a zbriše tu rusku bijedu od vojske u par sati.

  • Segregacija 04.03.2022.

    Elektrana je zauzeta u ponedjeljak, zašto bi rusi napali sami sebe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare