To je to što me zanima!

'Ukrao sam iz ljekarne da mi beba ne umre od gladi'

Otac (26) se kaje što je provalio u ljekarnu, ali zbog neimaštine uzeo je hranu, lijekove i pelene za svoju djevojčicu. Kaže kako nije imao izbora...
Vidi originalni članak

Znao sam da će me brzo pronaći, ali malena je bila gladna i stalno je plakala. Majka i supruga su mi rekle da nemaju što dati djetetu. Uplašio sam se da će umrijeti ako joj uskoro ne damo hranu. Otišao sam do ljekarne u Garčinu, stajao neko vrijeme na snijegu i razmišljao što da uradim, započinje svoju tužnu priču otac (26) iz okolice Slavonskoga Broda. On je prošlog vikenda provalio u ljekarnu u Garčinu. Kaže da je to učinio jer je bio očajan zbog djevojčice stare tek mjesec i pol dana.
- Znao sam da nije dobro razbiti staklo i ući. Što sam dulje stajao, u ušima mi je sve jače odzvanjao dječji plač. 'Što da radim’, pitao sam se. Skupilo mi se puno gorčine zbog bezizlazne situacije. Prelomio sam pa što bude, samo da joj donesem hranu. Bio je snijeg i nisam prikrivao tragove. Razbio sam stakla i ušao. Unatoč strahu i mraku, našao sam hranu za svoju bebu i uzeo sam toliko da je možemo prehraniti nekoliko dana. Osim hrane, uzeo sam pelene, vlažne maramice, kreme za bebu, lijekove te još neke stvari za koje sam mislio da su za dijete. Nažalost, očaj i neimaština bili su jači od mene. Ne ponosim se time jer sam tada mislio samo na to kako nahraniti nejako dijete - ispričao je.
Mladi bračni par je nezaposlen. Vjenčali su se u srpnju prošle godine, a prije mjesec i pol dana dobili su prelijepu djevojčicu. Žive s mladićevim roditeljima i njegovom sestrom u preuređenoj sobi do šupe. Svi preživljavaju od 1000 kuna skrbi koje dobije mladićev otac kao sudionik Domovinskog rata.
- Od općine smo dobili 1400 kn kad mi se rodilo dijete i 800 kn jer smo siromašni. Kad je otac došao u banku podići tih 800 kn, uzeli su nam 200 kn za komunalije - dodaje mladić.
- Radio sam kod privatnika, uglavnom teške fizičke poslove, ali mi nisu plaćali. I ono što su mi dali toliko je mizerno da se od toga ne može preživjeti. Nadam se da me neće toliko osuditi zbog ovoga jer bio sam očajan. Posebno mi je bilo teško kad su došli policajci. Dao sam im sve što sam donio. Uzeli su, ali su mi ostavili hranu za dijete - rekao je mladi tata.

'NIJE SMIO PROVALITI, ALI AKO JE ZA DIJETE, SVE MU OPRAŠTAMO'
U ljekarni u koju je mladi otac provalio rekli su da su morali tri dana raditi inventuru kako bi ustanovili što je nestalo. No razumiju nesretnog mladića.
- Nije smio to učiniti, ali ako je provalio da nahrani dijete, sve mu opraštamo - dodali su.
Mladić ističe kako mu je krivo što im je nanio štetu. Nada se da će nadležne službe imati razumijevanja za njegov čin. U policiji su nam rekli da mu za provalu i krađu, ako bude osuđen,  prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • frmljmrmlj 20.02.2010.

    ajmo sad u zatvor s njim 5 godina ne bolje 10 godina. a govna koja kradu milijune neka se šetaju

  • tanja3007 20.02.2010.

    ajmo 24 sata neku akciju za ove jadne ljude....di da saljemo lovu..dajte broj racuna

  • malinoa_1 20.02.2010.

    Treba pomoći toj obitelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare