To je to što me zanima!

Uljanik kupili radnici, a država više nije ni strateški partner

Odaziv zaposlenih bio je veći od 87 posto, točnije 87,44 posto. Dakle, od 2.500 ljudi, 2.300 je kupilo dionice, rekao je Čačić. Sada slijedi dokapitalizacija društva
Vidi originalni članak

Uljanik su kupili njegovi radnici. Kako je Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade, izvjestio na današnjoj sjednici 'u najuspješnijem brodogradilištu država više nije ni strateški partner, njezin dio pao je ispod 25 posto, a radnici su kupili dionice', javlja Media servis

- Odaziv zaposlenih bio je veći od 87 posto, točnije 87,44 posto. Dakle, od 2.500 ljudi, 2.300 je kupilo dionice - rekao je Čačić i dodao kako sada slijedi dokapitalizacija društva. 

- U tome očekujemo sudjelovanje brodarskih kompanija, fondova za gospodarsku suradnju i drugih institucionalnih investitora, a to sve zajedno je u skladu s onime što je u javnosti već poznato, temelj za ulazak u restrukturiranje i privatizaciju Trećeg maja - rekao je Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • MAX 2010 04.08.2012.

    Bojim se da im sprema neku zakonsku klopku jer nije u talu ..............taj ne propušta ni poluprilike za oguliti. Taj način privatizacije je svakako prihvatljiviji i socijalno i ekonomski od one "kumsko-mafijaške" iz ere "nu i meni de kume sredi neku tvornicu"

  • sunsurfer 03.08.2012.

    dobra zamisao, mogu im samo pozeliti srecu!!!

  • željkop 03.08.2012.

    Država je tu bad guy koji uzima lovu gdje stigne. Ovi su se jednog manjeg dijela okova uspjeli osloboditi. Zbilj tragedija što ću sad reć, ali nažalost tako je. Maknuli su uzurpatora iz uprave (da se baviš gospodarstvom, bez stranačkih ili rodjačkih veza, bez državnih jasli znao bi o čemu pričam) Ako su sve isplanirali, imaju uhodano tržište i nabavu. Onda možda i uspiju. Ako ne potonut će uzdignuta čela a ne satrut pod skutima vlasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare