To je to što me zanima!

Ulov života: Vepra od 245 kilograma ubio u Petrinji

Marin Mokrović lovi već godinama, ali mu je ovo definitivno najveći trofej. Veprovi obično teže do 200 kilograma, a oni teži su iznimno rijetki
Vidi originalni članak

Marin Mokrović, član lovačke udruge Fazan Petrinja, odstrijelio je vepra teškog 245 kilograma.
- Vepar je otišao u napušteni šljivar u Luščanima. Prišuljao sam se na nekoliko metara i ranio ga. Uspio nam je pobjeći. Tek ujutro s njemačkim prepeličarom Arijem smo ga pronašli 400 metara dalje. Ispalio sam dva hica u glavu. Ni to ga nije ubilo. Prišao sam mu na metar i pol i ispalio posljednji hitac ravno u čelo - ispričao je Marin. On i prijatelj ga nisu mogli sami pomoći pa su potražili pomoć. Digli su ga tek traktorom i hidrauličnom dizalicom.
- Vepar težak 240 kilograma definitivno spada pod velike veprove i zapravo su vrlo rijetki. Uobičajena težina vepra je do 200 kila. Imali smo veprove koji su bili i 270 kilograma teški - rekao je predsjednik lovačkog saveza Osječko-baranjske županije Zlatko Stolnik.
NA AUTOCESTI 4 AUTA PREGAZILA VEPRA
Na vepra su u petak ujutro na autocesti iz smjera Zagrebu prema Karlovcu naletjela četiri automobila. Vepra je prvo pregazio slovački automobil, koji ga je odbacio prema drugim automobilima. Nitko od vozača nije ozlijeđen, a vepar je na cestu vjerojatno došao kroz rupu u ogradi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mario007 22.08.2008.

    bit će gulaša,a šta volim lovački gulaš, sa veprovinom i srnetinom

  • stafetic 22.08.2008.

    treba svim tim lovcima nabit rogove na glavu, pustit ih u šumu i naoružat životinje.. pa da vidimo

  • user_2858 22.08.2008.

    bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare