To je to što me zanima!

Ulovili provalnice dok su bježale kroz prozor kuće kraj Sesveta, za jednom policija još traga

Provalnice stare 23 i 42 godine provalile su u kuću u Ulici Podolnica u Cerju. Zatekli su ih policajci, no jedna provalnica stara 29 godina je pobjegla. Najmlađu terete za još jednu provalu
Vidi originalni članak

Policajci koji su u subotu 28. svibnja oko 14.20 sati stigli u Cerje u Ulicu Podolnica po dojavi da je u tijeku provala u kuću 61-godišnjaka uočili su dvije žene koje su se kroz prozor kuće pokušale udaljiti s mjesta događaja. Brzom reakcijom uhitili su ih i doveli u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Utvrdili su da su njih dvije, zajedno s još jednom ženskom osobom koja se udaljila s mjesta događaja i za kojom se intenzivno traga, počinile kazneno djelo teške krađe provaljivanjem na navedenoj adresi.

Sumnjaju da su između 13.55 i 14.25 sati 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja, zajedno s 29-godišnjom ženom za kojom se traga, provalile u kuću oštećenog obivši prozor prikladnim alatom. Nakon što su razbile prozorsko staklo ušle su u unutrašnjost i iz kuće otuđile nakit i novac. Dio otuđenih predmeta policija je pronašla kod njih i vratila oštećenom građaninu, a materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrdili su i sumnju da je 23-godišnjakinja, zajedno s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom, počinila još jednu tešku krađu provaljivanjem u pokušaju. Sumnjaju da su 30. studenoga 2021. godine, petnaestak minuta iza podneva, s namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari, zajedno došle do kuće u Stubičkoj ulici u Sesvetama te prikladnim predmetom pokušale obiti prozor. U tome ih je uočio 51-godišnji vlasnik te su se, nakon što je povikao, dale u bijeg.
 Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja predane su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Dalibor0704 30.05.2022.

    Ne razumijem, bile su 2 provalnice, obje uhvaćene. Tko je sada ta treća?

  • 29.05.2022.

    ne krade se di nema po Zagrebu već di su bogataši doselili

  • specijalka 29.05.2022.

    Romale romali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare