News

Komentari 25

Ulovili provalnice dok su bježale kroz prozor kuće kraj Sesveta, za jednom policija još traga

Ulovili provalnice dok su bježale kroz prozor kuće kraj Sesveta, za jednom policija još traga

Provalnice stare 23 i 42 godine provalile su u kuću u Ulici Podolnica u Cerju. Zatekli su ih policajci, no jedna provalnica stara 29 godina je pobjegla. Najmlađu terete za još jednu provalu

Policajci koji su u subotu 28. svibnja oko 14.20 sati stigli u Cerje u Ulicu Podolnica po dojavi da je u tijeku provala u kuću 61-godišnjaka uočili su dvije žene koje su se kroz prozor kuće pokušale udaljiti s mjesta događaja. Brzom reakcijom uhitili su ih i doveli u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Utvrdili su da su njih dvije, zajedno s još jednom ženskom osobom koja se udaljila s mjesta događaja i za kojom se intenzivno traga, počinile kazneno djelo teške krađe provaljivanjem na navedenoj adresi.

Sumnjaju da su između 13.55 i 14.25 sati 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja, zajedno s 29-godišnjom ženom za kojom se traga, provalile u kuću oštećenog obivši prozor prikladnim alatom. Nakon što su razbile prozorsko staklo ušle su u unutrašnjost i iz kuće otuđile nakit i novac. Dio otuđenih predmeta policija je pronašla kod njih i vratila oštećenom građaninu, a materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrdili su i sumnju da je 23-godišnjakinja, zajedno s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom, počinila još jednu tešku krađu provaljivanjem u pokušaju. Sumnjaju da su 30. studenoga 2021. godine, petnaestak minuta iza podneva, s namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari, zajedno došle do kuće u Stubičkoj ulici u Sesvetama te prikladnim predmetom pokušale obiti prozor. U tome ih je uočio 51-godišnji vlasnik te su se, nakon što je povikao, dale u bijeg.
 Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja predane su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci