To je to što me zanima!

Ultimatum seljaka: Milanoviću, imaš tri dana ili prosvjedujemo

Seljavi su poručili premijeru Zoranu Milanoviću kako ima tri dana da demantira Linićeve tvrdnje inače u četvrtak u podne ponovno kreću u prosvjede traktorima
Vidi originalni članak

Seljake je razljutila najava ministra Slavka Linića da će im rezati subvencije za 900 milijuna kuna, piše Večernji list. Poručili su premijeru Zoranu Milanoviću kako ima tri dana da demantira Linićeve tvrdnje inače u četvrtak u podne ponovno kreću u prosvjede traktorima. 

Direktor Kondina i stručnjak za poljoprivredu Stipan Bilić ipak vjeruje da kolapsa poljoprivrede zbog manjih poticaja neće biti.

- Upitno je samo hoće li proizvodnja biti veća ili manja za nekoliko postotaka, a to više ovisi o vremenu nego o poticajima - tvrdi Bilić. 

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kažu kako prosvjedi nisu opravdani jer proračun još uvijek nije donesen. Istaknuo je i da u posljednjih desetak godina ministri poljoprivrede nikada nisu imali hrabrosti uspostaviti korisno trošenje novca koji se osiguravao prosvjedima.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • zanimljivo 08.02.2012.

    E zbog ovoga imamo previše slobode...Pa ljudi strpite se malo ne može odma med i mlijeko ić...sačekajte jedno pol godine valja isprat Jadrankine ostatke..

  • EYES 08.02.2012.

    Mislim da bi poljoprivredu mogli komentirati samo oni koji rade na poljoprivredi, a ne oni koji nikad nisu vidjeli odakle dolazi mlijeko....;-)

  • zagi87 08.02.2012.

    Vi se bunite pogledajte si kolege imaju traktore koji vrijede više od sto tisuča eura,vama je dobro,pogledajte sirotinju koja nema ni za kruh

Komentiraj...
Vidi sve komentare