To je to što me zanima!

Umirovljenog australskog biskupa (74) optužili da je seksualno zlostavljao djecu

Nakon što su na površinu isplivale optužbe protiv njega, 2020. godine je podnio je ostavku. U to vrijeme policija još uvijek nije imala dovoljno dokaza da ga optuži
Vidi originalni članak

Umirovljeni rimokatolički biskup se u četvrtak na sudu u zapadnoj Australiji suočio s optužbama za seksualne prijestupe nad djecom, uključujući dvije točke optužnice za silovanje.

Glasnogovornik suda je izvijestio da su na prekršajnom sudu u Broomeu pročitali optužbe protiv Christophera Saundersa, međutim odbio je reći je li se Saunders izjasnio o krivnji, piše Reuters.

POČELA JE VRIŠTATI Maser (29) u Dalmaciji spolno iskorištavao djevojčicu (16). Uvjetno ga osudili na tri godine

Policija Zapadne Australije priopćila je da su detektivi Odjela za zlostavljanje djece optužili 74-godišnjeg muškarca iz Broomea za 19 kaznenih djela, uključujući dva silovanja.

Snimka TV mreže Seven pokazala je kako policija odvodi Saundersa nakon uhićenja u srijedu. Policija je izvijestila da mu je jamčevina odbijena.

Saunders bio je na čelu biskupije na sjeverozapadu Australije, a ranije se izjasnio da nije kriv. 

SLUČAJ IZ OKOLICE VIROVITICE Tužila ga za silovanje, a sud ga oslobodio pet godina nakon. Šefici povjerila: 'Kliknuli smo'

Nadbiskup Timothy Costelloe, predsjednik Australske katoličke biskupske konferencije, rekao je da će crkva nastaviti surađivati s policijom.

- Optužbe protiv bivšeg biskupa od Broomea, Christophera Saundersa, vrlo su ozbiljne i duboko uznemirujuće, posebno za one koji iznose takve optužbe- rekao je Costelloe u izjavi.

PODIGLI OPTUŽNICU Strava u Dalmaciji. Silovao je i tukao ženu, snimao ju i prijetio joj: 'Idući put će ti biti još gore'

Saunders se zaredio za svećenika 1976., a biskup je postao 1995., navodi Catholic News Agency.

Nakon što su na površinu isplivale optužbe protiv njega, 2020. godine je podnio je ostavku. U to vrijeme policija još uvijek nije imala dovoljno dokaza da ga optuži.

Papa Franjo prihvatio je njegovu ostavku 2021. godine.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mala vatra 22.02.2024.

    I još dobiju bolji položaj..u Boga vjerujem ali popova mi je fakat dosta..

  • Ronin&Hood 22.02.2024.

    Kod nas ni ne daju ostavku nego ih se samo prebaci u drugu crkvu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare