To je to što me zanima!

Umjetnici u Zadru za Gotovinu oslikavaju platna od 10 metara

Velika platna u znak potpore Anti Gotovini će postaviti u Kneževoj palači, a disk s video snimkama i fotografijama akcije dostavit će Gotovini u Haag.
Vidi originalni članak

Slikari iz Hrvatske, Bugarske i Norvešku, okupljeni oko likovne udruge Jadertina u subotu su u Zadru počeli oslikavati dva platna dimenzija deset puta dva metra u znak potpore generalu Anti Gotovini. Platna će biti izvješena u Kneževoj palači na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza.  U međuvremenu će disk s fotografijama i video snimkama akcije biti dostavljen generalu u Haag. U nedjelju mu u posjet ide prijatelj Željko Dilber koji će mu prenijeti dojmove, budući da je Gotovina sklon upravo likovnoj umjetnosti. 

- Poznato je da on čitavo vrijeme otkada je u pritvoru aktivno slika. Doduše, oduvijek sam znao da je sklon likovnom izričaju, ali nisam do sada znao da je tako talentiran. Do sada je napravio tridesetak radova, a uglavnom je riječ o portretima i pejzažima. Samo, na žalost zbog pritvorskih propisa ne može raditi s uljem na platnu - rekao nam je Dilber, kojemu je Gotovina darovao nekoliko svojih uradaka iz pritvora.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • JosipPavlić 08.06.2012.

    SVAKA ČAST UMJETNICIMA ,SAMO SE PITAM GJE ĆE POSTAVITI PORTRETI I HOĆE LI AKTUALNA VLAST OPĆE DOZVOLITI STAVLJANE ISTOG. (DA JE GAY NEBI BILO PROBLEMA).

  • mila 19 07.06.2012.

    jedva čekam da izađe.slika je toliko loša da je bolje da je ne stavljaju.nek stave fotografiju i ostave se brčkanja...

  • diba_1 07.06.2012.

    uvijek bio i ostaće naš heroj,

Komentiraj...
Vidi sve komentare