To je to što me zanima!

Umjetnik za svaku informaciju o Mopsu nudi 7500 kn nagrade

Počastio bi: Skulpture Nene Mikulića, Galeb i Mops, vrijede oko 5000 eura. On bi počastio lupeža, ako ih vrati, no vlasnik restorana, iz kojeg su ukradene, nudi keš
Vidi originalni članak

Splitski umjetnik Neno Mikulić ostao je bez dvije skulpture. Ukrali su ih iz poznatog restorana Paasarola u gradu Hvaru. Prema njegovoj procjeni, Mops vrijedi 3500 eura, a Galeb 1200.

Umjetnik je već treću godinu zaredom odlučio izložiti svoje skulpture i slike u restoranu Paasarola. Nažalost, u ranim jutarnjim satima 15. kolovoza netko je ukrao ove vrijedne umjetnine iz restorana.

- Neću nikog tužiti, dapače, častit ću ga, samo neka mi ih vrati - tužno je rekao Neno Mikulić, ali molbu mu nisu uslišili. Franci Mjeda, vlasnik restorana, sad pokušava doći do njih na drugi način. Postavio je plakate na kojima nudi 1000 eura za bilo kakve informacije vezane uz krađu. Policija je umjetniku rekla kako se vjerojatno radi o strancima. Mikulić se i dalje nada da je riječ o Hrvatu koji ih je slučajno uzeo u pijanom stanju i da će mu ih sad vratiti.

- Želim zahvaliti vlasniku na izloženim plakatima i trudu - rekao je Mikulić i dodao kako će nastaviti suradnju s restoranom i u nadolazećim godinama. Odlučili su kako će se izložba nastaviti do 30. rujna unatoč krađi.

Samo jedan mops

Galeba je napravio nekoliko, ali Mops je samo jedan, pa mu je iz tog razloga i mnogo vredniji.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • jopet_1 05.09.2016.

    Dobra reklama, sami ga ukrali

  • Sophie S 05.09.2016.

    Pa kaj sad...pa nek napravi drugog

  • istox 05.09.2016.

    sumnjam da će ga nać... a za restoran bi vrijedniji bio novi mops, onako, di se napeo da obavi veliku nuždu.... naravno, ako je izložen u klozet a ne u sali za obedavanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare