To je to što me zanima!

Umrežili odvjetnike: Banke opet gube na stotine sporova

KAMATE: Banke koje su jednostrano i samovoljno mijenjale kamate zatrpane su tužbama koje u pravilu gube, o čemu piše novi broj Expressa
Vidi originalni članak

Putem Udruge Franak umrežili smo odvjetnike za koje znamo da uspješno vode sporove protiv banaka zbog nepoštenih kamata, rekao je Expressu Goran Aleksić pa dodao da u ovom trenutku zna za više od stotinu prvostupanjskih presuda na svim općinskim sudovima, od juga do sjevera RH. Prema svim tim presudama, banke moraju vratiti tužiteljima preplaćene kamate i pripadajuće zatezne kamate.

- Postoji i desetak pravomoćnih presuda, pa mogu otvoreno reći da postoji relevantna sudska praksa i da tužbe sad garantiraju gotovo sigurnu pobjedu na sudu ako je banka ugovorila s dužnikom promjenjivu kamatnu stopu koja se mijenja odlukom banke.
Što se zastare tiče, na prvom stupnju se 95 posto presuda dosuđuje bez zastare potraživanja jer su sudovi zauzeli stav da je kolektivnom tužbom u slučaju Franak zastara prekinuta i počela je ponovno teći danom pravomoćnosti presude, a kolektivna presuda postala je pravomoćna 13. lipnja 2014. godine. Tužbe mogu podnositi svi oštećeni dužnici, bez obzira na valutu i na vrstu kredita, ako je banka s njima ugovorila promjenjivu kamatnu stopu koja se mijenja odlukom banke, ali je najbolje da se prije odluke o tužbi svatko javi Udruzi Franak i traži informaciju o mogućnosti za tužbu - kaže saborski zastupnik Snage i lider Franka.

O svemu opširnije možete čitati u Expressu koji je upravo na kioscima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • kokaza10 19.08.2017.

    I trebaju izgubiti sve,baš sve sporove, robovlasnici jedni!

  • 18.08.2017.

    Poštovani g.Alesiću,hvala Vam što Hrvate učite da misle,bez obzira što je tema,znadete jednostavno iskomunicirati problem(za sada su to nezakoniti krediti) dugoročno, nadam se i puno šira društvena problematika,samo naprijed.

  • mestar 18.08.2017.

    Vidit ce te kako ce to balkansko umrezavanje i presude proc na medunarodnom sudu? Jest da su banke pohlepne ali u slobodnoj drzazavi mogu dizat i spustat kamate ako nisu pod ugovorom na odredeno vrijeme sto koliko znam o tome se tek govori kod nas o rokovnim kreditima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare