To je to što me zanima!

"Umrijet ću 2051. godine, ali lijes sam si napravio po mjeri"

Savudrijski poštar čuva medalje, privjeske iz bivše Jugoslavije, policijske kape iz cijelog svijeta te vojne i poštanske uniforme. Često ih koristi tijekom karnevala...
Vidi originalni članak

Giulio Codiglia (59) iz Bašanije u Istri u kući je napravio svoj muzej, a namještaj i zidovi su oblijepljeni s oko 4000 njegovih fotografija u društvu s prijateljima. Napravio je i lijes od stakla sa svojom osmrtnicom na kojoj se, osim godine rođenja, 1951., nalazi i godina njegove smrti, 2051., sa zvijezdom petokrakom na osmrtnici.

- Na mojoj osmrtnici na talijanskom jeziku piše rođen da bi jeo i pio, umro jer je previše pio. Lijes sam prošle godine napravio po mjeri, a dug je dva metra. Ispod stakleng lijesa stavio sam sve novinske članke s naših fešta, najviše s maskembala jer sam bio vrlo aktivan. Kad mi dođu prijatelji, u šali legnem u lijes.

Kraj lijesa su i sve boce vina koje sam popio na feštama, Giulio Codiglia o lijesu u svojoj kući

Moji prijatelji znaju da sam veliki šaljivdžija pa im lijes u kući nije bio šokantan. Zvijezdu sam stavio zbog onih davnih prošlih vremena u kojma sam i ja živio - kaže Codiglia. Skuplja hladno oružje, a u muzeju ima i vojničke uniforme te kape do Drugog svjetskog rata do danas. Kao Djed Mraz već više od 20 godina uveseljava djecu.

Volim nasmijavati ljude jer živimo u teškim vremenima, o potrebi za stalnim uveseljavanjem prijatelja

Savudrijski poštar bio je čak 22 godine, a posljednje je desetljeće zaposlen kao zaštitar u banci. Čuva medalje, privjeske iz bivše Jugoslavije, policijske kape iz cijelog svijeta te vojne i poštanske uniforme. Često ih koristi tijekom karnevala.

- Radim kao zaštitar u jednoj banci i veseljak sam. Volim svima pomagati. Na poslu sam jako ozbiljan, ali, kad ne radim, volim nasmijavati sve oko sebe - objašnja veseli Giulio.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • DadoGoldenBoy 09.01.2011.

    cim je covik drugaciji odma je debil ovo ono..vi ste primitivci koji jos zivite u proslosti i u ratu i sve...pitajte svojih stariji di je bilo bolje u jugi ili sad u ovoj pokradenoj hrvatskoj dok je bija tito litra goriva je bila 4-5 kn sad 8-10 kn...i onda razmislite di bi bilo bolje,,

  • gračanka 09.01.2011.

    Šta ovaj poštar misli da je Snjeguljica pa si napravio stakleni lijes. A, ostali zaposlenici u pošti što su na šalterima biti će patuljci koji će mu zabiti jabuku u usta da što prije rikne jer se ne uklapa u kolektiv.

  • regan 09.01.2011.

    budalo poremečena

Komentiraj...
Vidi sve komentare