To je to što me zanima!

Umrla je Zlata Bartl (88), izumiteljica začina Vegeta

U koprivničkoj bolnici nakon duge i teške bolesti u srijedu oko 18 sati umrla je Zlata Bartl, izumiteljica začina Vegete, najpoznatijeg Podravkina branda
Vidi originalni članak

Utemiteljica najpoznatijeg Podravkina proizvoda, začina Vegeta, Zlata Bartl (88) nakon duge i teške bolesti umrla je u srijedu oko 18 sati u koprivničkoj općoj bolnici. Zlata Bartl rodila se u Sarajevu. Na zagrebačkom Prirodoslovnom fakultetu završila je kemiju, fiziku i minerologiju. U Koprivnicu je stigla 1956. godine i u Podravkinu laboratoriju izumila genijalnu Vegetu, koja je postala jedan od najprodavanijih i najpoznatijih hrvatskih proizvoda. Zahvaljujući otkriću "tete Vegete", Podravka je postala svjetski poznata tvrtka. Prošle godine Zlata Bartl dobila je Večernjakovu nagradu za životno djelo, a 2006. godine proglašena je i počasnom građankom Koprivnice.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Anxiety 23.03.2021.

    Tužno je to kako da bilo kog Koprivničanca pitaš znaju li bilo sto o Zlati 90% ljudi nebi znalo apsolutno nista al zato za neke tamo apsolutno nebitne Amerikance znaju cijele biografije napamet.

  • elenora 31.07.2008.

    Teta Zlata,počivaj u miru...sućut obitelji

  • angel7 31.07.2008.

    pocivala u miru bozjem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare