To je to što me zanima!

'Umrli su groznom smrću': Na brodu našli tijela 22 migranta

Međunarodna medicinska humanitarna organizacija (MSF) pronašla je u srijedu 22 mrtve osobe u malom brodu u Mediteranu. Utopili su se u 'bazenu goriva i mora' na dnu broda
Vidi originalni članak

Služba MSF pronašla je mrtva tijela 21 žene i jednog muškarca koji su se utopili u "bazenu goriva i mora" na dnu broda, ploveći od obale Libije, prenosi BBC.

- Bili su na čamcu satima -  rekli su iz spasiteljskog tima.

Više od 200 preživjelih imigranata koji su bili na brodu prebačeni su na MSF-ov brof. Među njima je i 50 djece.

- Još nije posve sigurno što se dogodilo, ali čini se da su ih pare od goriva onesvijestile. Umrli su groznom smrću. Tragedija - rekao je Jens Pagootoo iz MSF-a za Reuters.

Većina ljudi na brodu bili su iz zapadnih zemalja afričkog kontinenta.

Tisuće imigranata su umrli ili nestali u Mediteranu ove godine, kaže Međunardna Organizacija za Migracije.

MSF patrola spašava imigrante s tri broda - Dignity 1, Bourbon Agros i Aquarius, a još jedna patrola, nazvana SOS Mediteran,  radi uz Aquarius i upravo su oni bili na mjestu tragedije u srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • crazy mind 21.07.2016.

    nekak mi zgleda da je ta ideja sa vracanjem migranata ok. treba vratiti SVE migrante i zato hrvate na karpate (i sve ostale slavene). ako se neko osjeca potomkom onih sa bliskog istoka jos bolje.vec je vrijeme da se ilirima vrne njihovo a ne da im neki pljackasi i teroristi uzivaju na djedovini :-)

  • 21.07.2016.

    ti svi mrtvi su bili protivnici isila a ovi zivi su ih pobacali u potpalublje da ne progovore-danas su spaseni a sutra ce ubijati kako kazu nevjernike-ti njemu kruh a on tebi noz pod grlo

  • devastirani 21.07.2016.

    europa je najgluplji kontinent. s dobrodošlicom prima ubojice, koljače, silovatelje i još im daje lovu za oružje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare