To je to što me zanima!

UN: Hrvatska će odlučivati hoće li se napasti Iran?

Budemo li, ma i s najboljim namjerama, sudjelovali u iskrcavanju bombi u tuđe dvorište, netko se uvijek može sjetiti da ih nam vrati
Vidi originalni članak

U analizama pretežu pozitivni naglasci. Time je, nedvosmisleno, na najvišoj razini potvrđena visoka reputacija hrvatske države: smatra se da će ona imati što reći u odlučivanju o kriznim žarištima u svijetu. Od onoga tko stvara probleme, postali smo onaj tko rješava probleme - doduše, prije vanjske nego svoje. Na ovaj je način dano ubrzanje i prijamu Hrvatske u EU i NATO. Vijeće sigurnosti možda bi, ipak, kao i NATO, moglo stvarati i kolateralne štete: pojedini svjetski problemi rješavaju se bombardiranjem i okupacijom, kao u slučaju Iraka, što bi Hrvatsku - ako bude sudjelovala u donošenju takvih odluka - moglo suočiti s pojačanim sigurnosnim rizicima. Budemo li, ma i s najboljim namjerama, sudjelovali u iskrcavanju bombi u tuđe dvorište, netko se uvijek može sjetiti da nam vrati oko za oko, a bombu za bombu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • grasshopper 29.10.2007.

    Glupost, kao netko ce se obazirati sto mi kazemo. Kako mi mozemo odlucivati koga napasti kad smo mi zlocinci. Tako bar kazu oni na sudu u Haagu. Maknimo se od ovih ratnih gluposti. A ako treba nekog napasti da bi bio mir u svijetu to sigurno nije Iran ili samo Iran. A koga onda???? Znate vi.

  • YOUNG POWER 21.10.2007.

    Napad odmah , da to riješimo i pokažemo se odlučnim novim članom .Tup tup , gotovo . Gdje su ostali problemi ? Sve briješimo do Nove godine i nastupa blagostanje.

  • bazuka 18.10.2007.

    nas glas ce bas puno koristiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare