To je to što me zanima!

UN: Rusija je počinila brojne ratne zločine u Ukrajini

Ruske su vlasti, osim ratnih zločina, počinile i brojna kršenja međunarodnog humanitarnog prava i kršenja ljudskih prava, stoji u izvješću UN-A
Vidi originalni članak

Rusija je počinila ratne zločine u velikom rasponu, od namjernih ubojstava i mučenja do deportacije djece, priopćilo je u četvrtak neovisno Međunarodno istražno povjerenstvo o Ukrajini koje djeluje pod mandatom UN-a.

Izvješće, zasnovano na razgovorima s više od 500 osoba, satelitskim snimkama i obilascima pritvora i grobnica, objavljeno je u trenutku kada se očekuje da Međunarodni kazneni sud u Den Haagu zatraži uhićenje ruskih dužnosnika zbog prinudne deportacije djece iz Ukrajine i napada na civilnu infrastrukturu.

ČUDESNA PRIČA Djevojčica (6) ostala bez noge u ruskom napadu. Sad ima novu protezu. I opet se smije i pleše!

Povjerenstvo navodi i da su ruske snage izvele "neselektivne i nesrazmjerne" napade na Ukrajinu, da su pribjegavale mučenju, ubijale civile izvan ratnih zona i da nisu poduzele mjere da zaštite ukrajinsko stanovništvo.

"Ruske su vlasti, osim ratnih zločina, počinile i brojna kršenja međunarodnog humanitarnog prava i kršenja ljudskih prava", stoji u izvješću.

Prema izvješću, u ruskim pritvorskim jedinicama žrtve su bile izložene električnim šokovima s vojnim telefonom, metodi poznatoj kao "poziv Putinu", ili su bile obješene o strop. Rusija odbacuje optužbe da je počinila zvjerstva ili da namjerno napada civile.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vilim1234 20.03.2023.

    Ucinjen je ratni zlocin nad Ukrajinskim narodom jer SAD i EU sve cine da nestanu i da rat nikada ne stane, prisiljavaju da gine Ukrajinska mladost i ugrozavaju biološki opstanak jednog cijelog naroda.kad Nece vise biti Ukrajinaca prisiliti ce druge narode da ginu za njih ,doci ce i Hrvati na red

  • Dr.Tuđman 17.03.2023.

    A to što je SAD počinija zločine u cilom svijetu, pobija stotine tisuća djece i još to javno prizna...to nema veze...

  • Daxks 16.03.2023.

    Ne daju putinofili na ruske zločince

Komentiraj...
Vidi sve komentare