To je to što me zanima!

UN usvojio rezoluciju: Sirija mora predati kemijsko oružje!

Nacrt rezolucije usuglašen je u četvrtak, odnosno nakon mjesec dana pregovora između SAD-a i Rusije te nakon što je izbjegnuta vojna intervencija zapada u Siriji
Vidi originalni članak

Vijeće sigurnosti UN-a u petak je jednoglasno usvojilo rezoluciju o Siriji koja od te države zahtjeva potpunu predaju arsenala kemijskog oružja, no i dalje nisu precizirane eventualne mjere ili sankcije koje će biti poduzete protiv Sirije ako se ogluši na međunarodne zahtjeve, javlja CNN

- Današnja rezolucija osigurat će eliminaciju sirijskog kemijskog oružja i to s najvećom transparentnošću, čim prije moguće - kazao je Ban Ki-moon nakon što su predstavnici 15 država podržali rezoluciju.

Njezin nacrt usvojen je u četvrtak, odnosno nakon mjesec dana pregovora između SAD-a i Rusije te nakon što je izbjegnuta vojna intervencija zapada u Siriji. Ona je trebala biti odgovor na napad kemijskim oružjem na civile u predgrađu Damaska u kojem je 21. kolovoza ubijeno 1400 osoba. 

Iako je UN-ova inspekcija utvrdila korištenje otrovnog sarina u napadu, nije ustanovljeno je li napad izvela oporba ili Bashar al-Assadove snage.

Usuglasili rezoluciju o Siriji: Napad ako prekrše dogovor

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 28.09.2013.

    Sigurna sam da ratni lobi iz Washingtona ovo smatra svojim porazom jer im je propala prilika da otvore još jedno ratno područje od kojih, očito, imaju koristi i od kojih još uvik dobro žive. Budimo iskreni ovoj državi postaje sve teže i teže da nadje bilo kakav smisao u normalnom životu i miru.

  • zahira45 28.09.2013.

    Ako predaju, to će biti konačno prava odluka Asada.

  • Sir Crocodile 28.09.2013.

    i to je kokošinjac tamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare