To je to što me zanima!

UN zabranio uplovljavanje za četiri sjevernokorejska broda

Griffiths je naglasio kako su brodovi na 'crnoj listi' zbog transporta zabranjenih dobara. Crna lista znači da plovila više neće moći ulaziti u inozemne luke bez zapljene
Vidi originalni članak

Ujedinjeni narodi (UN) uveli su globalnu zabranu uplovljavanja u luke za četiri sjevernokorejska broda za koje je utvrđeno kako krše sankcije.

"Postoje četiri broda za koje je utvrđeno da krše sankcije i koje je Odbor označio. Ta oznaka ne znači zamrzavanje imovine ili zabranu putovanja, ali je zabrana za luke," kazao je Hugh Griffiths, koordinator Vijeća stručnjaka koje prati sankcije UN-a Sjevernoj Koreji.

Griffiths je naglasio kako su brodovi na 'crnoj listi' zbog transporta zabranjenih dobara. Crna lista znači da plovila više neće moći ulaziti u inozemne luke bez zapljene. 

Jedan od brodova koji su završili na crnoj listi u kolovozu prošle godine egipatska vlada je zaplijenila zbog pokušaja krijumčarenja raketnih bombi.

Samo jedan od brodova plovi sa sjevero-korejskom zastavom, a ostali koriste zastave iz drugih zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MRVA_10 10.10.2017.

    Bas je super lik nikog ne dira stiti svoj narod od zapadnih lihvara i banaka

  • nori 🖖 10.10.2017.

    Buci se bliži game over

  • 10.10.2017.

    A kako će debeljko igrati nove PS4 igrice i koristiti nove mobitele?! Smilujte mu se, narodu je zabranio sve gadgete, bar njemu dajte nešto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare