To je to što me zanima!

Unatoč upozorenjima, rampa i dalje ne radi

Na opasan prijelaz u Osijeku čitatelji su već upozoravali, no on i dalje nije osposobljen za normalan rad, pa vozači svakodnevno riskiraju
Vidi originalni članak

Na pružnom prijelazu u Ulici Kralja Petra Svačića u Osijeku vozač osobnog automobila u srijedu oko 6.30 sati pukom je srećom ostao živ. Zaustavio se tik pred prugom u trenu kada je onuda prolazio putnički vlak. Rampa nije bila spuštena, a ni svjetlosna signalizacija nije radila.
- U blizini prijelaza nalazi se stanica za putnike. Izgleda da je strojovođa na vrijeme shvatio kako rampa nije spuštena. Vlak je polako usporavao i tako upozorio vozače na opasnost - ispričao je naš čitatelj Hrvoje Targuš (28), koji je i sam bio nekoliko metara udaljen od opasnog prijelaza.
Na ovaj pružni prijelaz čitatelji su već upozoravali. Prije mjesec dana snimku iste situacije poslao nam je Ervin Laco. I tada rampa nije bila spuštena, a nije se bila upalila ni svjetlosna signalizacija.
- Riječ je o prijelazu u blizini željezničkoga kolodvora. Trenutačno se izvode radovi na skretnicama, tako da teška teretna vozila i brzina mogu prouzročiti probleme s rampom i signalizacijom. Čim oni prestanu raditi, obavještavamo strojovođe da uspore i voze maksimalno oprezno na tom dijelu pruge - rekla je glasnogovornica Hrvatskih željeznica Ida Erceg.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • miro333 15.11.2007.

    jucer sam u osijeku preso preko 5-6 pruznih prijelaza :))) nisam ni trepnio

  • krizantema 14.11.2007.

    pih....svasta......ko da nas je briga ak netko pogine,de vi nama jos o vlatki pisite ebes prugu i obicne ljude :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare