To je to što me zanima!

Uništili računala u kojima su bili Snowdenovi tajni podaci

Urednik Guardiana Alan Rusbridger rekao je da su mu obavještajci vladina ureda za komunikacije naredili da preda sve povjerljive dokumente ili će uništiti hard diskove
Vidi originalni članak

Britanske vlasti pretresle su urede novina Guardian u Londonu kako bi uništili hard diskove i time zaustavili daljnje širenje informacija bivšeg obavještajca Edwarda Snowdena, javlja RT

Urednik Guardiana Alan Rusbridger u ponedjeljak je izjavio kako su mu obavještajci vladina ureda za komunikacije naredili da preda sve povjerljive dokumente ili će u suprotnom uništiti hard diskove. 

Rusbridger tvrdi da su računala koja sadrže povjerljive informacije koje je otkrio Snowden uništena u jednom od podruma zgrade u kojima se nalazi redakcija.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • svjedok_vremena 20.08.2013.

    Demokracija DA, ali ne u mojoj kuci!

  • WOMANIZER 20.08.2013.

    šta je sad s tim snowdenom? jel siguran u rusiji?

  • mali markec 20.08.2013.

    Tkoje Snowden, izdajnik ili borac za demokraciju??? Činjenica je da je Snowden namještenik NSA, da je potpisao"specijalni" ugovor o radu, da iz tog ugovora dolaze određene obveze i sankcije. Drugo je pitanje gdje je granica borbe za demokraciju na jednom takvom ugovoru??? Prisjetimo se kako je švicarsko pravosuđe reagiralo na otkrivanje tajnih računa UBS-a, da li je i tamo bila borba za transparentnost poslovanja ili je bila izdaja ugovornih obveza?

Komentiraj...
Vidi sve komentare