To je to što me zanima!

'Upalila sam svijeću kako bi Martina našla put kući’

Majka Martine Horvat boji se najgorega. Brat i istražitelji pitaju se zašto su iz stana na Laništu nestali tepih i fotelja. Tko je sve to iznio i zašto
Vidi originalni članak

S kćerkom sam se posljednji puta čula u petak navečer, dan prije no što je nestala, ispričala nam je Ana Šarvari, Martinina majka. Poptuno slomljena iščekuje bilo kakvu vijest o kćerki s kojom se, kaže, inače čula svakodnevno. Crne slutnje obuzele su je već u subotu. Oko 11 sati nazvala je Martinu, ali je njen mobitel već bio isključen.
- Nikada ranije ne bi isključila mobitel tijekom prijepodneva. Zabrinula sam se, uplašila sam se da joj Saša nije nešto napravio - bilo je prvo što je Ana pomislila kad u subotu nije mogla dobiti kćer. Ispričala nam je da su je Martinini prijatelji nazvali početkom godine i upozorili je da Saša tuče njenu kćer. Najviše ju je pogodilo, dodala je, kad su joj reklii da joj je Saša jednom ugurao pištolj u usta.
- Uvjerena sam da ju je Saša negdje sklonio. Nikada mi se nije sviđao, kad sam ga upoznala, posumnjala sam u njegove dobre namjere. On je običan manipulator. Nakon što je Martina otišla u Pariz, ja sam otputovala u Zagreb i promijenila bravu na stanu, no on se opet dočepao novog ključa - ogorčena je majka. Gledala je kako joj kći fizički i psihički naočigled propada. Željela joj je pomoći da se riješi Saše.
- Da je htjela otići negdje, sigurno bi se povjerila prijateljici, ne bi otišla bez riječi - uvjerena je Martinina majka.
I policija je jučer razgovarala s njom. Ispitivali su je kakve su boje zidovi u Martininu stanu u Zagrebu. Sumnjaju da je netko svježe oličio zidove u sobi. Uzeli su joj i krv zbog usporedbe DNK s Martininim.
- Upalila sam svijeću da Martina pronađe put prema kući. Samo da se javi. Ako je živa i zdrava, do kraja života ispričavat ću se Saši - jecala je majka Ana.
Policija je u subotu uhitila, ali je zbog nedostatka dokaza morala pustiti Sašu, dečka nestale Martine. Tijekom ispitivanja mu je pozlilo, a zbog zdravstvenih problema policija je pozvala Hitnu pomoć. Kako je prijetio i samoozlijeđivanjem, prebacili su ga u psihijatrijsku ustanovu. No za policiju on je i dalje osumnjičenik. Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, osnovano sumnjaju da je naudio djevojci. Navodno je to učinio uz pomoć prijatelja. Pretražili su njegovo imanje u Kupinečkom Kraljevcu i zapečatili ga. Pretresli su i još nekoliko vikendica njegovih prijatelja. Policija, osim djevojke, traži i tepih koji je nestao iz stana. Sašini prijatelji kažu da je volio Martinu.
- Možda ju je udario, ali ne bi je ubio - rekao je jedan od njih. Tvrdi da je i prije znala otići i ne javljati se nikome.
Saša L. s kojim je Martina živjela u zagrebačkom stanu stari je znanac policije i pravosuđa. Prošle su ga srijede  nepravomoćno osudili na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog preprodaje droge i ilegalnog oružja.

>>> POSLJEDNJI SMS MARTINA JE POSLALA S DEČKOVA MOBITELA

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ika19 22.03.2010.

    heidi - vjeruj mi da je teško izači iz takve veze..jer tu su prijetnje i strah da će povrijedit tvoje bližnje... a pogotovo ako on zna neke tajne koje ne želiš da se otkriju.. pa prijeti da če reči tj.da če unuštiti ljude oko tebe i samu tebe ako prekinete...

  • user_39293 22.03.2010.

    Ako je tapet nestao.. nije dobro..

  • domagoj981 22.03.2010.

    to mi ne miriše na dobro....bumo videli

Komentiraj...
Vidi sve komentare