To je to što me zanima!

Uplatili tvrtki 370 tisuća kuna, direktor prebacio na svoj račun

Zbog svega navedenog, muškarca terete da je u cilju prikrivanja izuzimanja imovine društva kao svrhu isplate naveo povrat pozajmica, iako takva svrha nije potkrijepljena knjigovodstvenim ispravama
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 42-godišnjeg državljanina Republike Italije zbog počinjenja kaznenih djela utaje poreza ili carine, kao i kaznenog djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Optužnicom mu stavlja se na teret da je od 3. travnja 2012. do 18. srpnja 2012. u Rijeci, i to kao direktor i jedini osnivač tvrtke, nakon što su trgovačka društva sa sjedištima izvan Hrvatske uplatila ukupan iznos veći od 370.000 eura na račun firme koju zastupa, taj iznos prebacio na svoj osobni račun. Zatim ga se tereti da je u nekoliko navrata podigao sa svog računa novčani iznos veći od 2.730.000 kuna, i na taj je način izuzeo imovinu svoga društva, te protivno odredbama Zakona o porezu na dohodak, nije istodobno sa isplatama obračunao i uplatio porez na dohodak od kapitala. 

Zbog svega navedenog, muškarca terete da je u cilju prikrivanja izuzimanja imovine društva kao svrhu isplate naveo povrat pozajmica, iako takva svrha nije potkrijepljena knjigovodstvenim ispravama, niti je tijekom 2012. godine vodio poslovne knjige. Na opisani način je ne plaćanjem poreza na dohodak od kapitala prouzročio štetu državnom proračunu u iznosu većem od 1.820.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mali mravac 28.04.2020.

    Njegova firma, njegovi novci, dobro je i napravio.

  • škver 28.04.2020.

    Ma je li moguće da je to u Hrvatskoj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare