To je to što me zanima!

Upozorenja zbog vrućina: Ne izlazite iz kuće ako ne morate

Pored lagane prehrane i uzimanja dovoljno tekućine, obavezna je zaštita od UV zračenja. Dobro bi bilo izbjegavati nepotrebne napore i ne izlaziti dok je najtoplije
Vidi originalni članak

Iduća tri dana, do petka nastavit će se nepovoljne biometeorološke prilike. Od 7. do 9. kolovoza temperature će biti visoke kao i proteklih dana zbog čega iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da je potrebno izbjegavati nepotrebne napore, a srčanim bolesnicima starijim ljudima i meteoropatima preporučuju da ne izlaze na sunce u najtoplijim dijelovima dana. Pored lagane prehrane i uzimanja dovoljno tekućine, obavezna je zaštita od UV zračenja. 

Visoke temperature mogle bi kod starijih ljudi i meteoropata dovesti do omaglice, manjka energije i slabosti, ali i do nesvjestice.  

Podsjetimo, posljednjih dana zabilježene su iznimno visoke temperature u većem dijelu zemlje, a danas u utorak u 13 sati najtopliji je bio Knin u kojem je izmjereno 38 stupnjeva Celzijevih. 

Idi na 24sata

Komentari 76

  • 07.08.2013.

    Ne izlazite iz kuće, ne jedite, ne pijte, ne dišite i za par minuta je sve gotovo.

  • sonny42 07.08.2013.

    Dali ce mi poslodavac opravdati sate nerada ako mu pokazem ovaj naputak..ili ce on mene uvjeriti kako je i radnoj knjizici vruce na mjestu gdje ju je odlozio..tko ima bolje argumente..

  • kralj kozmosa 07.08.2013.

    a sta ces,ne bi izlazio da ne moram raditi :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare