To je to što me zanima!

Upozorili prijevoznika da im vozač vrijeđa djecu pa ostali bez autobusa: 'Psovao im je mater'

Nakon što su se roditelji požalili na vozača, on je prestao stajati na uobičajenoj stanici. iz Autotransporta tvrde da je to zbog sigurnosti, ali isti bus i vozač na toj ruti prometuju posljednjih 27 godina...
Vidi originalni članak

Roditelji učenika iz Široke Rijeke, malog mjesta blizu granice s BiH, požalili su se da im vozač karlovačkog Autotransporta vrijeđa djecu. Vozač je na njihove žalbe reagirao tako što je prestao primati putnike na križanju na kojem je to dosad radio i sada staje kilometar i pol dalje, prenosi Jutarnji.

I jedan i druga stanica su improvizirane jer je riječ o križanjima s nerazvrstanom cestom, a prave autobusne stanice uopće i nema na čitavoj, 20 kilometara dugoj, ruti do Vojnića. Prva prava stanica je u Miholjskom, a do nje učenici trebaju prijeći 15 kilometara.

Putnici tako sada moraju pješačiti kilometar i pol po opasnoj državnoj prometnici koja inače spaja D-1 s graničnim prijelazom Maljevac. 

DRAMA NA JARUNU Autom blokirao ZET-ov autobus pa fizički napao vozača koji je u pomoć pozvao prometne redare

Iz karlovačkog Autotransporta rekli su kako su ukorili vozača koji se, pak, žalio na ponašanje učenika. Iz Autotransporta tvrde kako je promjena stanica učinjena iz sigurnosnih razloga dok se ne izgrade stajališta.

Međutim, zanimljivo je da je do promjene stajališta došlo baš sada, nakon što su se roditelji žalili na vozača. I kako je to stajalište tek sad postalo nesigurno za putnike, a isti vozač istog prijevoznika staje na tom mjestu i vozi tu rutu zadnjih 27 i pol godina, još od kraja Domovinskog rata.

- Dijete nam ide u četvrti razred i ima 11 godina. Iz sela je osmero đaka, a bude i ponešto drugih putnika. Svih godina autobus nam je stajao na tom raskrižju ispred kuće. Nekoliko mjeseci dijete mi se žalilo da ih vrijeđa vozač. Nazivao ih je magarcima i konjima te im je psovao mater. Kako smo 1. maja imali polaganje kamena temeljca za Islamski centar, pitao je hoće li ga voditi tamo na janjetinu i krmetinu. To nije u redu i ne mogu to shvatiti drukčije nego kao uvredu na nacionalnoj osnovi, jer su svi đaci koje primi u autobus u Širokoj Rijeci Bošnjaci i muslimani - ispričala je za Jutarnji majka jednog dječaka Fatima Dolić.

HRABRI DJEČAK VIDEO Vozač školskog autobusa pao u nesvijest, učenik preuzeo kontrolu i spasio svoje kolege

Nazvala je roditelje ostalih učenika koji su joj potvrdili da su se i njihova djeca žalila da ih vozač vrijeđa. Napisala je, zato, pismo Autotransportu u kojem je zamolila da se vozač prestane tako ponašati prema njihovoj djeci, a reakcija je uslijedila odmah sljedećeg dana.

Putnici su kao i svakog dana čekali na stajalištu, a vozač je samo prošao pored njih. 

- Nitko nam ništa nije rekao, a kad je susjeda pitala vozača zašto to radi, rekao joj je neka pita mene, jer sam ja kriva za sve - govori Fatima.

'PA TO JE ZA ZATVOR!' JEZIVA SNIMKA 'Vozač hrvatske firme neartikulirano maše i trza se dok vozi! Nadrogiran je bio'

Kaže kako joj sin tri dana nije išao u školu jer ga ona nije imala čime odvesti, a kod kuće ima i dvoje male djece. Suprug joj radi u Austriji i kući dolazi samo vikendima.

- A što učiniti, dijete smo ispisali iz Maljevca jer su ukinuli školu, pa zato i ide u Vojnić. Da ga sada ispišemo iz Vojnića i šaljemo u Veliku Kladušu? - pitaju se Dolići.

Inače, u posljednje vrijeme na istog se prijevoznika žali puno roditelja s karlovačkog područja, jer bez najave povremeno ukinu neke "školske" linije. Pravdali su to manjkom vozača.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • amba xxl 12.06.2023.

    Potpuno sam na strani vozača autobusa, roditelji pojma nemaju šta rade njihova djeca u busu do škole i natrag, rade čuda, paraju nožem siceve, sprejem pišu po busu, skaču, ometaju vozača itd.Kad ih vozač upozori oni zovu roditelje, ovi ministra da se vozaču da otkaz, ali nema više tko voziti bus. Znam to iz iskustva.

  • nije22aliBLIZUje 09.06.2023.

    nije to ništa ovi iz Arrive ni ne staju na stanici, samo okrenu glavu i produže a putnici ostali čekati.

  • Sivonja i Vesna 09.06.2023.

    na brdovitom balkanu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare