To je to što me zanima!

Uprava Generalturista: Promet se prepolovio, idemo u stečaj!

Tvrde da su za kvalitetna rješenja 'iscrpili sve izvore i vlastite mogućnosti. No, poslovanje se nije moglo održati na profitabilnoj razini i društvo je postalo nelikvidno'
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko dana oglušivanja na medijske upite Uprava uzdrmanog Generalturista napokon se oglasila i objavila kako - ide u stečaj.

- Uprava Generalturista dala je zahtjev za pokretanje stečajnog postupka Generalturista, pogođenog krizom i padom prometa, koji se u posljednje dvije godine prepolovio, okončavajući time dugogodišnje poslovanje hrvatske najstarije turističke agencije - stoji u priopćenju. 

Uprava tvrdi da je sadašnja recesija i kriza na ograničenom tržištu pogodila izuzetno intenzivno Generalturist kao outgoing turističku zajednicu, koja je svoje poslovanje temeljila najvećim dijelom na putovanju domaćih putnika u inozemstvo.

Uprava tvrdi kako su u traženju kvalitetnih rješenja uložili velike napore, 'iscrpivši sve izvore i vlastite mogućnosti. No, poslovanje se nije moglo održati na profitabilnoj razini i samo društvo postalo je nelikvidno'. 

Uprava ističe kako su u posljednje dvije godine pokušali naći kvalitetnog strateškog partnera te su vođeni pregovori s četiri kandidata (TUI, Odien, Adriatica.net i Uniline), ali niti s jednim nije nađen prihvatljiv poslovni model koji bi omogućio daljnje poslovanje. Uprava tvrdi da niti jedan potencijalni partner nije htio uložiti svoj novac za podmirenje barem dijela obveza prema dobavljačima bez kojih društvo ne može poslovati.  

Idi na 24sata

Komentari 24

  • cesta 24.02.2012.

    odradila sam svoj cijeli radni vijek u toj nekad dobroj ageciji, primala stipendiju, doguraka do direktora, a kad je počeo rat, samo su mi poštom poslali radnu knjižicu.I onda je bio stečaj, prinudna uprava 1991, došao HDZ-ovac za direktora, najurio "polovnjače" stup firme,došle "minice", direktor smijenjen, i ode Gentur u privatne ruke-lajbeki za turizam.Žao mi je, to je dio moga života, ali svaka rit dojde ne WC.Žao mi je radnika, jer sam i ja tu agoniju prošla.Budite bez brige novac je negdje u EU.

  • KAJBUM_1 14.02.2012.

    Sverceri su izracunali ovako sada vise nema nista za krasti pa budemo isli u stecaj a onda se bumo pobrinuli na koji cemo nacin otvoriti privatne Turiristicke Agencije kojima bumo mi uz nasu vezu koju smo stekli sa drugim svercerima opet zaradjati lovu . A kak vidimo dosad sve vlade su rasprodavale kaj se je moglo rasprodati da bi nadmirili manjak koji su oni napravili jer su si zepove punili. Cudni kak se moze u stecaj sa firmama koje su tako dugo radile a sad odjednom stecaj tko je tu sad budala pitam se ja.

  • medeki 13.02.2012.

    Ponude i usluge ove agencije rade po istom principu kao na svojim počecima. Ako ne ideš u korak s vremenom, gotov si, jedino se nadam da narod neće platit za njihovu nesposobnost !

Komentiraj...
Vidi sve komentare