To je to što me zanima!

Upravni sud odlukom u slučaju Bandić drastično smanjio ovlasti Povjerenstva za sukob interesa

Visoki upravni sud je ukinuo odluku da je Milan Bandić povrijedio načela časnog i odgovornog obavljanja dužnosti iz članka 5. Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Navode da je odredba previše općenita
Vidi originalni članak

Pravomoćnom odlukom Visoki upravni sud ukinuo je odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa protiv Milana Bandića, a za posljedicu će ta odluka imati dramatičan utjecaj na ovlasti Povjerenstva, ali i ukidanje odluka koje su ranije donijeli, piše Jutarnji list.

Kako se navodi, Sud je ukinuo odluku da je Bandić povrijedio načela časnog i odgovornog obavljanja dužnosti kad je od odvjetničkog ureda Hanžeković uzeo 15 milijuna kuna kako bi izašao iz istražnog zatvora i time se doveo u odnos ovisnosti prema uredu.

POKRENUT POSTUPAK Povjerenstvo istražuje Ćorića: Kovačevića predložio za upravu, istovremeno se gostio u klubu

Radi se o članku 5. Zakona o sprečavanju sukoba interesa, a ovom odlukom u vodu pada otprilike trećina odluka Povjerenstva koje se odnose na taj zakon, koji se ili mora mijenjati ili se mora donijeti novi. Sud ističe da je odredba iz Zakona previše općenita i sama po sebi ne može biti osnova za donošenje odluka o dužnosnicima. Misle da Povjerenstvo može donositi odluke samo kad je dužnosnik uhvaćen u nekom od propisanih oblika sukoba interesa za koje je predviđena novčana kazna

ZBOG RADA U HUP-U Povjerenstvo o izuzeću Nataše Novaković: 'Postavlja se pitanje pristranosti i moguće blokade'

Među odlukama koje se stavljaju van snage su i ona u slučaju Tomislava Karamarka u aferi konzultantica, nakon koje je dao ostavku, ali i ona da su Martina Dalić i Zdravko Marić povrijedili načela u aferi Borg.

OVDJE PROČITAJTE CIJELU ODLUKU SUDA

Milan Bandic P-130-14 Presuda Visokog Upravnog Suda Republike Hrvatske by Ivan Hruškovec on Scribd

.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Pijevac_1 01.02.2021.

    ma ovakvi suci nisu ni u JAR-u

  • 01.02.2021.

    ova država mora propast ..pišu zakone sami sebi da ne odgovaraju za ništa , Tito im je kamen u cipeli

  • pčela 01.02.2021.

    Kladim se da je HDZ birao članove upravnog suda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare