To je to što me zanima!

Uputio oštro pismo: Bozanić napada HDZ, a oni se čude...

Kardinal je svećenicima poslao pismo koje su jučer trebali pročitati vjernicima na nedjeljnim misama. U pismu se ne spominje direktno niti ratifikacija Istanbulske konvencije, a niti HDZ
Vidi originalni članak

Pismo je još kompromis radikalnijeg i umjerenijeg dijela biskupa. Nisu niti oni jedinstveni, a kritike dijela Crkve pokušava za sebe iskoristiti politička desnica.

Tako nam u HDZ-u tumače novo, prilično oštro pismo kardinala Josipa Bozanića. Kardinal je svećenicima poslao pismo koje su jučer trebali pročitati vjernicima na nedjeljnim misama. Nisu ga svi čitali na misi, neki su ga spomenuli, neki citirali samo neke dijelove, a neki uputili da se ono pročita.

ZADNJA RUNDA Plenković više nema živaca: Iz HDZ-a Ivo Stier leti nokautom

U pismu se ne spominje direktno niti ratifikacija Istanbulske konvencije, a niti HDZ.

- U svojim molitvama posebno molimo mudrost i svjetlo Duha Svetoga u savjestima onih koji donose odluke o važnim pitanjima za naš narod i državu. Kao Crkva pozivamo sve na otvoren i hrabar dijalog, na međusobno poštivanje i čuvanje zajedništva u hrvatskom društvu, bez pritisaka i žurbe u donošenju odluka - piše Bozanić.

PLENKOVIĆ STIERU: 'Ako glasaš protiv Konvencije, nećeš više biti politički tajnik'

Napominje da je Crkva proživjela teret raznih oblika totalitarizama, pa su osjetljivi na promicanju ideologija protivnih ljudskoj stvorenosti.

- Svjesni smo da se elementi takvih pokušaja, koji sebe nisu u prošlosti nazivali, pa ni danas sebe ne nazivaju ideologijom, redovito predstavljaju kao otvorenost, napredak i boljitak - poručuje kardinal Bozanić aludirajući da u Istanbulskoj postoji rodna ideologija.

UPUTIO PISMO Kardinal Bozanić pozvao je na molitvu za 'Domovinu i obitelj'

U HDZ-u su uvjereni da će kritike, barem iz Crkve otupjeti, iako su svjesni da Vlada desnog centra dosad nije bila ovako napadana od klerikalnih udruga i “onih desnije od centra”.

- Kad Crkva vidi da nećemo donositi zakone s bilo kakvim oblicima rodne ideologije, onda će i kritike utišati - kažu neslužbeno u HDZ-u.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • surivlaj 09.04.2018.

    Bozaniću sivi tiću, uputio si oštro pismo, popizdiću

  • sokrates_mali 09.04.2018.

    Zar je moguče da se probudio iz zimskog sna....

  • zuluf_52 09.04.2018.

    Treba otvoriti Goli otok za dotične.

Komentiraj...
Vidi sve komentare