To je to što me zanima!

Urbana desnica: Vlada troši na Pride, a na radnike ide policija

Pokret je uoči Pridea pozvao građane grada Splita i šire okolice da 9. lipnja 2012. bojkotiraju odlazak u središte grada i time podrže njihovu akciju 'Prazan grad'
Vidi originalni članak

Uoči Gay Pridea pokret Urbana desnica, koji je pozvao Splićane na dan održavanja parade da podrže njihovu akciju "Prazan grad", postavila je transparent kojim, kako kažu u priopćenju koje su objavili, žele skrenuti pozornost javnosti na financijsku sferu osiguranja parade, javlja večernji.hr.

– Troškovi osiguranja parade iznose ove godine oko 2,000.000 kn, povorku će osiguravati više od tisuću policijskih službenika, a ruta kojom bi povorka trebala proći, sudeći prema najavama organizatora, policije i određenih ministara i ministrica, ostat će nepromijenjena bez obzira na ukidanje suglasnosti od Grada te bez obzira na mišljenje većine građana grada Splita. Pitamo se tko štiti volju većine građana ovog grada? – napisali su i još jednom pozvali građane grada Splita i šire okolice da 9. lipnja 2012. bojkotiraju odlazak u središte grada i time podrže njihovu akciju Prazan grad. 

– Nasilje i publika dvije su stvari koje će i ove godine uvelike pomoći paradi. Ovaj je plan osmišljen nedugo nakon prvog neuspjelog Gay Pridea u Splitu. Cilj mu je izazvati nasilje jer će u samoj povorci ove godine biti i izaslanici EU, kako bi se eventualno izvršio pritisak Europe na Republiku Hrvatsku da zaštiti prava LGTB osoba. Cilj im je i oblatiti ime grada Splita, građane grada Splita i prikazati ovo društvo kao netolerantno, primitivno i nasilno. Cilj je provlačiti to danima kroz svjetske i nacionalne medije, a sve zbog šačice inozemnih LGTB osoba koje osigurava hrvatska policija na teret hrvatskih poreznih obveznika! – smatraju u Urbanoj desnici. 

Pitaju Vladu zbog čega osigurava ovakve parade, a parade radnika čije su tvrtke uništene i čija je egzistencija upitna prekida policijskim intervencijama, privođenjima i upotrebom fizičke sile. 

– Također, pitamo određene pripadnike te iste Vlade zbog čega nisu marširali s radnicima Jadrankamena i ostalih propalih tvrtki, a za manjinu koja terorizira većinu u gradu Splitu imaju sluha. S pravom se pitamo što su prioriteti ove Vlade i zbog čega su ljudska prava LGTB osoba pod patronatom države, dok se nad radnicima propalih tvrtki, koji traže ta ista ljudska prava te pravo na rad vrši represija i teror te iste države i policije? – poručuju iz Urbane desnice.

Idi na 24sata

Komentari 200

  • ludom 13.06.2012.

    Tisuću puta sam se već upitao, tko onda glasa za te likove? Ti pederi nisu uopće svjesni da idu na mlin vladajućoj kasti, jer time odvraćaju pozornost sa stvarnih problema kojih je ova zemlja puna. Mediji su u najboljoj poziciji vratiti pozornost na ozbiljnost situacije, jednostavno prestajući pisati o glupostima od kojih je jedna i ta, parada pedera. Zamislite dati taj novac onim osnovnim školama da djeca mogu raditi na civilizacijskom nivou. Po mome mišljenju za taj trošak su krivi i ti učesnici isto kao i političari koji naš novac bacaju u vjetar. Zbog čega ne zapamtimo ovaj događaj, pa kada budu izbori, lijepo se svega toga prisjetimo, prije nego upotrebimo olovku. Koliko vremene je npr. Belgija svojevremeno bila bez vlade? Zemlja je funkcionirala samo sa osnovnim institucijama. A policajci koji moraju tući raništvo, ako to ne učine dobiti će otkaz. Vjerujte, za ovo sve što se dešava u Hrvatskoj, odgovorno je samo par ljudi koje možemo nabrojiti na prste jedne ruke. Kako se riješiti toga? Pa zaboga, nemojmo im svojim glasom dopustiti da rade gluposti.

  • kristijan12345 09.06.2012.

    Ma šta je za nas dva milijuna kuna "IMA SE MEŽE SE"žalosno ali istinito.

  • marnik954 08.06.2012.

    Nema logike, ali je tako, na žalost!?...

Komentiraj...
Vidi sve komentare