To je to što me zanima!

"Urbi et orbi": Božić nosi nadu čovječanstvu u krizi

Papa se prije blagoslova obratio ljudima i svijetu s pozdravima na 65 jezika. Tako je i na hrvatskom jeziku izgovorio - 'Sretan Božić, Isusovo rođenje!'
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. je u tradicionalnoj poruci 'Urbi et orbi' (Gradu i svijetu) poručio da Božić nosi nadu čovječanstvu pogođenom financijskom krizom, krizom morala i zahvaćenom ratovima i sukobima. Pozvao je na solidarnost s onima koje su pogodile prirodne katastrofe i siromaštvo, kako u siromašnim, tako i u bogatim zemljama. Pozvao je svijet da se odrekne nasilja i osvete. Osvrnuo se na sva krizna žarišta u svijetu, počevši sa Svetom zemljom, a posebice je istaknuo patnje naroda u Africi i Aziji te tešku situaciju za kršćane u Iraku, prenosi HRT. Bogate zemlje pozvao je da napuste egoističan mentalitet i prihvate useljenike. Prije blagoslova Papa se obratio ljudima na 65 jezika. Na hrvatskom je izgovorio - Sretan Božić, Isusovo rođenje!

Idi na 24sata

Komentari 11

  • danalena 26.12.2009.

    Sutra papa ide jesti u sirotinjsku menzu (koja fora!)... Sta ne bi bilo bolje da je sirotinja isla jesti u njegovu menzu...?!

  • drug Tito_1 26.12.2009.

    Poštujmo ono što reče drug Papa!

  • sanja4 26.12.2009.

    potpisujem nulo, potpisujem mlatiudane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare