To je to što me zanima!

Uredio interijer: Iz ove bundeve nema lakog bijega za političare

Josip Opačak (25) iz Slavonskog Broda sa svojim je prijateljima izdubio najoriginalniju bundevu. Dijelove je pronašao u jednoj trgovini. Njegova ćelija ima rešetke, krevet, skromni nužnik i umivaonik
Vidi originalni članak

Dubio sam je nožem dva dana po četiri sata. Nisam bio sam, pomagao mi je prijatelj Josip Marjanac, a poklopac je sredio Matija Adić. Dijelove za ćeliju pronašao sam u jednoj trgovini, opisao je svoj rad na zatvoreničkoj bundevi Josip Opačak (25) iz Slavonskog Broda.

Naime, redakcija 24sata i ove je godine pokrenula nagradnu igru za vjerne čitatelje. Trebali su do 31. listopada izdubiti i poslati najoriginalniju bundevu. Na naše kontakte pristiglo je nekoliko stotina radova naših čitatelja. Redakcija je imala težak zadatak odrediti koja je najoriginalnija. I odluka je pala - najbolji uradak je zatvorenička bundeva mladog Brođanina. Josip kaže kako je isprva imao problema oko izbora same bundeve jer nije mogao pronaći adekvatnu.

- Mama je išla naokolo i tražila bundeve. Kupila je četiri komada, a potom sam se bacio na posao - prepričava Josip. Ideja da napravi bundevu koja ne plaši samo zle duhove s “onog” svijeta nego i dužosnike s ovog, hrvatskog svijeta došla mu je spontano.

- Nažalost, u Hrvatskoj je puno kandidata iz javnog i političkog života koji bi se trebali nalaziti iza rešetaka. Zato sam se odlučio izdubiti bundevu koja će upravo njih plašiti - kaže Josip.

Njegova ćelija ima rešetke, krevet, skromni nužnik i umivaonik. U tom zatvoru ne postoje pravila za “zaslužne”, nema naručivanja hrane na dostavu, nema privilegija, nema odlazaka na vikende... U njegovoj bundevi krivci moraju odraditi svoje, za razliku od hrvatske “tikve” u kojoj se za veliki kriminal gule krumpiri, a sirotinja zbog komada sira guli zatvorsku kaznu. Josip je za svoj trud nagrađen s 300 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ajetodoo 04.11.2016.

    I onda nek netko veli da nema posla za mlade u Slavoniji.Sad kad počnu jesenske magle, moći će i drugi naći inspiraciju za prodavanje magle. Ko jebe plug i motiku, to je za mamu, a baja ode u umjetnike.

  • Amallka 04.11.2016.

    haha, svaka čast za kreativnost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare