Obavijesti

News

Komentari 2

Uredio interijer: Iz ove bundeve nema lakog bijega za političare

Uredio interijer: Iz  ove bundeve nema lakog bijega za političare
18

Josip Opačak (25) iz Slavonskog Broda sa svojim je prijateljima izdubio najoriginalniju bundevu. Dijelove je pronašao u jednoj trgovini. Njegova ćelija ima rešetke, krevet, skromni nužnik i umivaonik

VIDEO

Dubio sam je nožem dva dana po četiri sata. Nisam bio sam, pomagao mi je prijatelj Josip Marjanac, a poklopac je sredio Matija Adić. Dijelove za ćeliju pronašao sam u jednoj trgovini, opisao je svoj rad na zatvoreničkoj bundevi Josip Opačak (25) iz Slavonskog Broda.

Naime, redakcija 24sata i ove je godine pokrenula nagradnu igru za vjerne čitatelje. Trebali su do 31. listopada izdubiti i poslati najoriginalniju bundevu. Na naše kontakte pristiglo je nekoliko stotina radova naših čitatelja. Redakcija je imala težak zadatak odrediti koja je najoriginalnija. I odluka je pala - najbolji uradak je zatvorenička bundeva mladog Brođanina. Josip kaže kako je isprva imao problema oko izbora same bundeve jer nije mogao pronaći adekvatnu.

- Mama je išla naokolo i tražila bundeve. Kupila je četiri komada, a potom sam se bacio na posao - prepričava Josip. Ideja da napravi bundevu koja ne plaši samo zle duhove s “onog” svijeta nego i dužosnike s ovog, hrvatskog svijeta došla mu je spontano.

- Nažalost, u Hrvatskoj je puno kandidata iz javnog i političkog života koji bi se trebali nalaziti iza rešetaka. Zato sam se odlučio izdubiti bundevu koja će upravo njih plašiti - kaže Josip.

Njegova ćelija ima rešetke, krevet, skromni nužnik i umivaonik. U tom zatvoru ne postoje pravila za “zaslužne”, nema naručivanja hrane na dostavu, nema privilegija, nema odlazaka na vikende... U njegovoj bundevi krivci moraju odraditi svoje, za razliku od hrvatske “tikve” u kojoj se za veliki kriminal gule krumpiri, a sirotinja zbog komada sira guli zatvorsku kaznu. Josip je za svoj trud nagrađen s 300 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'
IZVUČENI DOBITNICI

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'

Dobitnici pet nagrada od 5000 kuna u nagradnoj igri 24sata su Katica Galinec, Elizabeta Petrik, Danijel Dreven, Ivica Tuk te Ignac Vrančić. Čestitamo sretnim dobitnicima!

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati
OPEL

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati

U petak oko podneva izvlačili smo sretnog dobitnika novog prostranog Opel Crossland X. Super nagrada odvest će se do otoka Pašmana, gdje će ugledati svojeg novog vlasnika
Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy
SAMSUNG S8+

Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy

U utorak u prostorima redakcije 24sata izvukli smo osam sretnih dobitnika novog Samsunga Galaxy S8+ iz bubnja prepunog kuverti iz čitave Hrvatske, saznajte tko su sretni dobitnici