To je to što me zanima!

Kraj drame: Otmičara uhitili u Zagrebu, žena je vozila auto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zdravka Kenđelića (46) uhitili su oko 8 sati kod City Centra II na Žitnjaku u Zagrebu. Kod njega su pronašli i oružje. Žena koju je oteo je u stanju šoka, ali nije ozlijeđena
Vidi originalni članak

Otmičar je u utorak lociran u Vrbovcu, nakon čega je bježao prema Zagrebu. Predao se te su ga uhvatili nešto iza 8 sati kod City Centra II na zagrebačkom Žitnjaku. Kod njega su pronašli i oružje.

Đurđevački kraj je bio pod opsadom. Policijski helikopter nadlijetao je Đurđevac i širu okolicu u potrazi za Zdravkom Kenđelićem (46) u ponedjeljak poslijepodne oteo svoju susjedu. Policija ga je tražila cijelu noć.

Čim se razdanilo, potraga za bjeguncem počela je i iz zraka. Noćas su u Đurđevac poslane pojačane snage interventne policije iz Zagreba, a rano jutros stigla je pomoć interventnih policajaca i iz Varaždina, Križevaca, Bjelovara.  

Bjegunac je za taokinju uzeo susjedu Anu Patačko (39), koja živi samo nekoliko kuća dalje od Kenđelića. Žena je u šoku, ali je dobro. Ona je vozila automobil.

Ukrao sapun

Prema neslužbenim informacijama, Kenđelić je u ponedjeljak ukrao sapun u trgovačkom centru nakon čega se potukao sa zaštitarima koji su ga uhvatili u krađi. Nakon dolaska policije na koju je zapucao, počeo je bježati. Naišao je na par Patačko koji je bio u Peugeotu. Muškarca je izbacio iz automobila, a ženu oteo i s njom u autu pobjegao.

Na terenu je od ponedjeljka popodne cijela PU koprivničko-križevačka, a u potragu su se uključili i pripadnici ATJ Lučko. Kontrole su na cestama na području Koprivnice pa sve do Bjelovara.

U Njemačkoj je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva, nakon čega su ga, prije pet godina, njemačke vlasti deportirale u Hrvatsku. 

Prvo je navodno dobio šest godina zbog ubojstva jedne osobe u narkomiljeu, a na dodatnih osam godina robije navodno je osuđen zbog ubojstva cimera u zatvorskoj ćeliji.

Na 'Fejsu' poručio: 'Rat je počeo'

Kenđelić je na svom Facebook profilu u ponedjeljak prije otmice prvo napisao 'Ako ja onda svi', a sat vremena kasnije i 'Rat je počeo'.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • didonja 11.03.2014.

    Za sve je fejsbuk kriv!

  • Alex127 11.03.2014.

    jel onda imao 2 zene kao taoce, susjedu i ovu koju je pokupio na parkiralistu, cijeg je muza izmlatio, ili samo jednu?

  • _petra_ 11.03.2014.

    taj je samo trazio nevolju

Komentiraj...
Vidi sve komentare